Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Wethouder Nijmegen ontvangt brochure de wijkpost bijdehand!

Datum nieuwsfeit: 05-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Nijmegen

De Wijkposten, bijdehand en actief

Op woensdag 5 december neemt Wethouder van Rumund tijdens een werkbezoek in de wijkpost Willemskwartier officieel een exemplaar in ontvangst van de nieuwe brochure 'de wijkpost bijdehand!'. Onder dit motto zijn in een zelfde vormgeving ook strooifolders en affiches uitgebracht. Om zo op een actuele manier te belichten wat de gemeentelijke wijkposten te bieden hebben, en hun plek in de aanpakwijken te versterken. Het aanbod van deze posten is sterk uitgebreid, sinds de raad in april 2001 groenlicht gaf voor de doorstart.

De tekst van de deels meertalige brochure richt zich ook uitdrukkelijk op allochtonen in de aanpakwijken: 'ook met taalproblemen kunt u bij ons terecht, samen met onze allochtone medewerkers komen we er wel uit'.
De strooifolder is inmiddels huis aan huis verspreid. Op affiches her en der in de wijk is voortaan te lezen wat er op dat moment in de eigen wijkpost te doen is.
Enkele nieuwe zaken waarvoor bewoners bij de wijkpost terecht kunnen:
* de gezondheidswijzer van de GGD
* budgetadvies in samenwerking met de Budgetwinkel
* informatie over de gemeentelijke Toekomstplannen voor de wijken
* een -pas gestarte- vacaturebank op wijkniveau, voor aanbod van en vraag naar vrijwilligers.

* uitgebreide euro-informatie (vanaf half december tot maart 2002).
Bij de nieuwe huisstijl hoort dat de wijkposten in 2002 van buiten beter herkenbaar worden gemaakt door borden en banieren aan de gevel. De gemeente is in 1999 gestart met de wijkposten. In 2004 wordt bekeken of deze nieuwe voorziening zijn bestaansrecht intussen bewezen heeft en zo ja, dan krijgen de wijkposten in dat jaar ook hun definitieve organisatievorm.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie