Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

BESIX (BBM) bouwt Alpentunnel in Italië

Datum nieuwsfeit: 05-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Euronext Brussels
Zoek soortgelijke berichten

Euronext Brussels

Persberichten - 04/12/2001

BESIX (BBM) bouwt Alpentunnel in Italië

Brussel, 4 december 2001. BESIX, dochter van de Belgische BetonMaatschappij, is in de Italiaanse Alpen gestart met de bouw van een belangrijke tunnel. In Hamilton (Bermuda) heeft het bedrijf een contract afgesloten voor de bouw van een prestigieus kantoorgebouw. Het betreft respectievelijk contracten van 37 miljoen EUR (1,5 miljard BEF) en van 14,8 miljoen EUR (0,5 miljard BEF).

BESIX startte de eerste fase van de werken aan de Italiaanse tunnel in 1991. De bouw van de tunnel kadert in een algemene verbetering van de Strada Statale 340, die loopt van het meer van Como naar het meer van Lugano. De tunnel vertrekt aan de Zwitserse grens en loopt tot aan het meer van Lugano. In 1992 werden de werken omwille van politieke beslissingen stilgelegd. Nu start BESIX de tweede fase van het project: de verlenging en de afwerking van de tunnel. De tunnel heeft tot doel het verkeer tijdens de zomervakantie beter op te vangen.

Sinds 1989 is BESIX actief op de Italiaanse bouwmarkt, mede dankzij het partnership met het bouwbedrijf DONATI (Rome). BESIX realiseerde reeds diverse projecten in Italië, o.m. een deel van de ring van Modena en een weg met viaduct op Sardinië.

Bermuda

In Hamilton (Bermuda) bouwt BESIX een nieuw kantoorgebouw . Het gebouw zal een oppervlakte hebben van 7.410m2 en zal bestaan uit één ondergrondse verdieping, het gelijkvloers en vijf bovengrondse verdiepingen. Begin november laatstleden startte BESIX met de funderingswerken. De uitvoeringstermijn bedraagt 18 maanden.

BESIX hoopt via dit eerste contract een continue activiteit op dit eiland uit te bouwen.

BBM en BESIX

BESIX is vandaag de grootste Belgische bouwgroep en behoort tot de Belgische BetonMaatschappij (NV BBM). BBM is actief op drie domeinen. De belangrijkste activiteit van deze industriële groep heeft betrekking op de bouwsector en is in handen van BESIX NV. Via YVAN PACQUE SA is BBM actief in de elektromechanische sector. Een derde activiteit bestaat uit vastgoedontwikkeling. Dit activiteitendomein heeft de maatschappij toevertrouwd aan BETONIMMO NV. BBM is genoteerd op Euronext Brussel. De groep telt wereldwijd meer dan 10.000 medewerkers en realiseerde in 2000 een omzet van 38 miljard BEF (942 miljoen EUR).

Bron: Belgische BetonMaatschappij Provider: Euronext Brussels

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie