Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vertraging kentekening brom- en snorfietsen onverteerbaar

Datum nieuwsfeit: 05-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
BOVAGBron: Persberichten
Datum: 5-12-2001

---

Vertraging kentekening bromfietsen en snorfietsen onverteerbaar voor branche

De brancheorganisaties BOVAG en RAI hebben stevig aan de bel getrokken bij minister Netelenbos. In een brief aan de minister roepen zij de bewindsvrouw op om haast te maken met kentekening van deze voertuigen. Door te wachten met kentekenen wordt de veiligheid van alle weggebruikers en de leefbaarheid in Nederland onnodig in gevaar gebracht. Indien brom- en snorfietsen worden voorzien van een eigen kenteken, kan effectief paal en perk worden gesteld aan een aantal onveilige situaties. Te denken valt onder andere aan het ontduiken van de helmplicht, het rondrijden met opgevoerde brom- en snorfietsen en diefstal.

In de brief stellen BOVAG en RAI : "Door brom- en snorfietsen te kentekenen is de kans op aanhouding en opsporing van overtreders veel groter. Ook gaat van kentekening een preventieve werking uit, hetgeen in meerdere opzichten een positief effect heeft op de samenleving. Dit is met name van belang voor die (grote) groep consumenten, voor wie de brom-/snorfiets een belangrijk, zo niet het belangrijkste, vervoermiddel is. Juist gezien het grote belang dat u in uw beleidsplan hecht aan zaken als veiligheid en leefbaarheid, betreuren wij het zeer dat een project, dat een belangrijke positieve bijdrage hieraan kan leveren, een dergelijke vertraging oploopt."

BOVAG en RAI verzoeken minister Netelenbos om op de kortst mogelijke termijn met de branche te overleggen op welke wijze zij kunnen bijdragen aan het bespoedigen van de invoering van het kenteken voor brom- en snorfietsen.


---

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie