Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

TNT Sires of the World 2001/2002

Datum nieuwsfeit: 05-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Horses of the Dutch


---

TNT Sires of the World 2001/2002
Nieuwe competitie, nieuwe kansen

De nieuwe editie van de competitie TNT Sires of the World ging in Lanaken van start, tegelijk met de finale van de vorige. Een door omstandigheden (MKZ) veroorzaakte samenloop, die de spanning er een beetje uit haalde. Er zaten immers negen maanden tussen de laatste kwalificatie en de eindronde. In het seizoen 2001/2002 is de spanning weer helemaal terug. Na CSI Hannover (26-10) staat de winnaar van de vorige serie AK High Valley Z met Jos Lansink nog steeds - of weer - aan kop. Maar achter het succesvolle duo verdringen de concurrenten zich om de leiding van het klassement over te nemen.

AK High Valley Z won de competitie 2000/2001, maar moest in de finalewedstrijd aan twee sterke kandidaten voorrang verlenen. Dat waren Tlaloc M onder Reynald Angot (Frankrijk) en Le Bon onder Willem Greve (Nederland). Omdat deze beide combinaties niet meededen in Hannover en AK High Valley Z daar als tweede eindigde, nam het paradepaardje van stal Zangersheide meteen weer de leiding over het klassement. De overwinning ging in Hannover naar Stieglmaier's Radiator met René Tebbel in het zadel. Tebbel, die hoe dan ook altijd rijdt om te winnen, ging ook nu weer voluit in de barrage en bleef foutloos in een tijd die ruim anderhalve seconde sneller was dan die van Jos Lansink. Maar Radiator was er in Lanaken niet bij, zodat AK High Valley Z een royale voorsprong van 12 punten kon opbouwen. De kwalificaties in Amsterdam en Mechelen en de finale in Den Bosch zullen ongetwijfeld voor de nodige spannende momenten zorgen, omdat de overige deelnemers alles op alles zullen zetten om de prestigieuze titel Sire of the World en de bijbehorende premie in de wacht te slepen.

Alle informatie over Sires of the World kan men ook vinden op internet: www.siresoftheworld.com

Eerstvolgende kwalificaties:
Tijdens Jumping Amsterdam (NED) zaterdagavond 15 december 2001 Tijdens CSI-W Mechelen (BEL) zaterdagavond 29 december 2001
---

©1999 Horses of the Dutch - All rights reserved read our Disclaimer

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie