Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Geen effectuering bestuursdwang Franerex Bergen op Zoom

Datum nieuwsfeit: 05-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Bergen op Zoom
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Bergen op Zoom


Franerex: Geen effectuering bestuursdwang

Het college van Burgemeester en Wethouders van de Gemeente Bergen op Zoom heeft, woensdag 5 december 2001, besloten niet over te gaan tot het effectueren van de aangezegde bestuursdwang en het opleggen van een dwangsom. Op die dag liep de termijn af waarbinnen Franerex BV een plan van aanpak moest indienen. In dit plan van aanpak moest worden aangegeven hoe en wanneer de volgende zaken zouden worden aangepakt:
- Het certificeren van bestaande sprinklerinstallaties en het aanbrengen van nieuwe automatische sprinklerinstallaties in productiegebouwen.

- Het aanbrengen van automatische brandmeldinstallaties in twee productiegebouwen.

- Het aanpassen van de capaciteit van het bluswaternetwerk. De aanzegging bestuursdwang geldt voor de eerste twee punten en zal bestaan uit het afsluiten van de stroomvoorziening aan de productiegebouwen die niet voorzien zijn van een (gecertificeerde) sprinklerinstallatie en/of een brandmeldinstallatie. Voor het derde punt werd een dwangsom van fl 5000,= ( 2.268,90) per dag aangezegd.
Franerex BV heeft dit plan van aanpak maandag ingediend.

Daarnaast is er een bezwaarschrift ingediend en is er een verzoek tot schorsing c.q. een voorlopige voorziening ingediend bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het is gebruikelijk om pas tot effectuering van de bestuursdwang over te gaan nadat een uitspraak is gedaan n.a.v. het schorsingsverzoek. Dit schorsingsverzoek zal op 11 december 2001 door de voorzitter worden behandeld. Na deze behandeling zal de noodzaak van de effectuering van de bestuursdwangaanzegging opnieuw bezien moeten worden. Voor 11 december 2001 zal de Gemeente Bergen op Zoom in ieder geval niet over gaan tot de effectuering van de bestuursdwangaanzegging.
De aangezegde dwangsommen voor het aanpassen van de bluswatercapaciteit zullen niet worden ingevorderd, omdat deze voorzieningen in week 50 gerealiseerd zullen zijn.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie