Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Innoconcepts' dochter Diamondbox integreert met I-Pac

Datum nieuwsfeit: 06-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: InnoConcepts
Zoek soortgelijke berichten
InnoConcepts

PERSBERICHT Capelle aan den IJssel, 6 december 2001

INNOCONCEPTS' DOCHTER DIAMONDBOX INTEGREERT MET I-PAC TECHNOLOGIES NV ('I-PAC') TOT INNOVATIEVE VERPAKKINGSGROEP

INNOCONCEPTS VERKRIJGT EEN MEERDERHEIDSBELANG IN HET NIEUWE I-PAC TER WAARDE VAN MEER DAN EUR 50 MILJOEN

PROFESSIONELE INVESTEERDERS INVESTEREN EUR 7,5 MILJOEN IN I-PAC

INNOCONCEPTS VERWACHT MINIMAAL EEN VERDUBBELING VAN DE NETTOWINST PER AANDEEL IN 2001 TEN OPZICHTE VAN 2000
---

InnoConcepts brengt haar DiamondBox activiteiten onder in I-Pac Technologies NV InnoConcepts heeft besloten tot de integratie van haar multimedia verpakkingstechnologie (de DiamondBox) in I-Pac Technologies N.V. ("I-Pac") om de groei van DiamondBox verder te versnellen en de bij DiamondBox ontwikkelde technologieën breder te kunnen toepassen. Het onderbrengen van de DiamondBox in een specifieke omgeving en de hoge mate van synergie met de technologie van de overige I-Pac activiteiten, zal leiden tot een versnelde realisatie van de aanwezige potentie bij zowel DiamondBox als I-Pac.

Naast InnoConcepts neemt ook KBC Investco deel in I-Pac InnoConcepts verwerft een meerderheidsbelang in de nieuwe I-Pac groep (thans 65,5%). KBC Investco stelt EUR 7,5 miljoen ter beschikking in aandelenkapitaal en mezzanine financiering om een verdere groeiversnelling van I-Pac te faciliteren. Het belang van KBC Investco is op termijn mede afhankelijk van de toekomstige prestaties van I-Pac. I-Pac wordt thans gewaardeerd op EUR 80 miljoen, het belang van InnoConcepts daarin op EUR 52,4 miljoen.

Participatie in I-Pac is een belangrijke mijlpaal in de InnoConcepts strategie Het verkregen belang in I-Pac past volledig in de strategie van InnoConcepts om meerderheidsdeelnemingen te verwerven in jonge innovatieve technologieën en ondernemingen, waarbij InnoConcepts kan kapitaliseren op haar internationale projectmanagement knowhow. Om de groei te versnellen tracht InnoConcepts de innovaties klaar te stomen voor een zelfstandig bestaan buiten de InnoConcepts organisatie. De betrokkenheid van externe investeerders in I-Pac is de eerste stap op weg naar volledige zelfstandigheid van het in 1999 gestarte DiamondBox project.

InnoConcepts' dochter I-Pac verwacht een sterke groei in de komende jaren I-Pac houdt zich bezig met de verkoop en licensering van innovatieve technologieën en producten in de verpakkingsindustrie. Door verkoop en licensering van haar gepatenteerde oplossingen aan zowel producenten als afnemers van verpakkingen heeft I-Pac een unieke positie in de verpakkingsindustrie verworven, die de onderneming in staat stelt bovengemiddelde marges te behalen. Voorts stelt de licentiestrategie I-Pac in staat om zowel haar investeringsniveau als haar risicoprofiel te beperken.

Voorbeelden van technologieën die I-Pac exploiteert, zijn een innovatieve bedrukkingtechnologie voor kunststof producten, robotsystemen voor de verwerking van verpakkingsproducten en opvouwbare recyclebare kunststof dozen.

De verpakkingsmarkt verschuift in toenemende mate naar kunststof verpakkingsproducten door milieu-, kosten- en marketingvoordelen daarvan. De huidige producten en technologieën van I-Pac spelen in op deze trend, waardoor I-Pac naar verwachting een sterke groei door zal maken.

Integratie heeft positief effect op winst per aandeel van InnoConcepts Het management van InnoConcepts verwacht dat de integratie een positieve invloed zal hebben op de winst per aandeel in 2001 en in de daaropvolgende jaren. Een deel van de stijging in 2001 zal worden veroorzaakt door een aanzienlijke "verwateringwinst" (gerealiseerde waardetoename van de deelneming in I-Pac als gevolg van de investering in I-Pac door derden). Het management van InnoConcepts sluit bepaald niet uit in de toekomst vaker dergelijke winsten te zullen realiseren.

De ontwikkelingen in het derde kwartaal van de overige activiteiten van InnoConcepts lagen in lijn met de eerder uitgesproken verwachtingen, waarbij met name de groeiperspectieven van InnoSeal in Amerika werden bevestigd. De efficiency van de organisatie werd opgevoerd alsook werd de organisatie omgevormd naar een "business model" dat het accent legt op het leveren van "proof of concept" en licensering van de aldus bewezen innovaties in plaats van op de handelsactiviteiten van gepatenteerde producten.

Bij de publicatie van de halfjaarcijfers 2001 heeft InnoConcepts bekendgemaakt vast te houden aan de voor het gehele jaar 2001 afgegeven verwachting van een winststijging van tenminste 30% ten opzichte van het jaar 2000. Tegen de achtergrond van de geschetste ontwikkelingen verwacht InnoConcepts dat over 2001 de nettowinst per aandeel minimaal zal verdubbelen ten opzichte van 2000.

PROFIEL INNOCONCEPTS

InnoConcepts is een marketingorganisatie die mondiaal een brug slaat tussen innovaties en de markt. InnoConcepts onderscheidt zich hiermee van financiële partijen, die vaak alleen kapitaal verstrekken, en commerciële partijen, die meestal onvoldoende infrastructuur bezitten om ruimte te geven aan innovaties. De ruime ervaring in de marketing van innovatieve producten en technologieën, de financiële slagkracht alsmede het uitgebreide netwerk geven InnoConcepts een aanzienlijk voordeel bij het realiseren van succesvolle marktintroducties.

InnoConcepts heeft vestigingen in Nederland, België, Duitsland, Engeland, de Verenigde Staten, Canada en Hong Kong. In Azië heeft zij verder diverse partnerships met lokale partijen. Distributie en licensering van haar producten en technologieën vinden plaats naar meer dan 25 landen.

PROFIEL KBC INVESTCO

KBC Investco is de risicokapitaalverschaffer van de KBC Groep. KBC Bankverzekeringsholding ("KBC") is een multikanaalbankverzekeraar met een vooraanstaande positie in België. KBC concentreert zich op 4 activiteiten, nl. retail- en private-bankverzekeren, diensten aan bedrijven, asset management en marktactiviteiten. KBC is genoteerd op Euronext Brussel.

KBC Investco is een actieve aandeelhouder met een langetermijn visie die ambieert om samen met andere aandeelhouders en het management van bedrijven "shareholder value" te creëren. KBC Investco verstrekt alszodanig niet enkel financiële middelen, maar levert tevens toegevoegde waarde op vlak van bedrijfsontwikkeling, sectorkennis en netwerking.

KBC Investco hanteert een aantal kwantitatieve en kwalitatieve investeringscriteria. Het investeert meestal bedragen tussen de 2 en 10 miljoen EURO en treedt daarbij op als minderheidsaandeelhouder. KBC Investco investeert zowel via aandelenparticipaties als via met aandelen gelieerde producten.

De portefeuille van KBC Investco, aan kost gewaardeerd, bedraagt momenteel meer dan 300 miljoen EURO. Meer dan 90% van dit bedrag wordt vertegenwoordigd door de 70 grootste participaties.

VOOR MEER INFORMATIE:

InnoConcepts N.V.
De heer C. M. van der Jagt
Tel.: 010-2884300
Fax: 010-2884315

KBC Investco
De heer Floris Vansina
Tel: 32-2-429 51 74
Fax: 32-2-429 05 25

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Westinghouse' accelerator WeLink(TM) stimuleert innovatie kernenergie
Westinghouse' accelerator WeLink(TM) stimuleert innovatie kernenergie BRUSSEL-(BUSINESS WIRE)- Westinghouse Electric Company heeft een nieuwe methode gecreeerd voor vernieuwers die kernenergietechnologie...

TSYS vernieuwt betaalverwerkingsovereenkomst met Rabobank
TSYS vernieuwt betaalverwerkingsovereenkomst met Rabobank COLUMBUS, Ga. & UTRECHT, The Netherlands-(BUSINESS WIRE)- TSYS (NYSE: TSS) heeft vandaag bekendgemaakt dat Rabobank...

Speedheat heeft warm hart voor regionale sportclub
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

Stop Kamagra start petitie tegen illegale handel in Kamagra
StopKamagra.nl is een petitie gestart voor een betere controle op Kamagra tabletten op de Nederlandse markt. Hiermee hoopt de beweging...

Nederlandse referendum tegen CETA in beeld
Referendum over CETA komt eraan Persbericht – 26 oktober 2016 Referendum over CETA komt eraan Nederland neemt stokje van de...

Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace
Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace SAN FRANCISCO-(BUSINESS WIRE)- Vooruitstrevende en direct werkende datareplicatie is nu beschikbaar voor klanten...

Geen significante afname vluchten Thailand na overlijden koning
Met het overlijden van de Thaise koning bijna twee weken geleden, is in het land een maand van nationale rouw...

Places to work Almere lanceert nieuwe website
Ondernemersplek Places to work in Almere heeft een vernieuwde website. Hierop is nu in één oogopslag te zien dat het...

BankGiro Loterij blijft Spoorwegmuseum steunen
De BankGiro Loterij, de cultuurloterij van Nederland, verlengt haar bijdrage aan Het Spoorwegmuseum met vijf jaar. Sinds 2007 heeft het...

Makelaars en huizenverkopers filmen nu zelf woningverkoopvideo's
Veel makelaars maken zelf de verkoopfoto's van hun vastgoedaanbod. Een professionele woningverkoopvideo produceren is echter voor de meeste makelaars en...

ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal
ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal LYON, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- ERYTECH Pharma (Parijs:ERYP) (ADR:EYRYY) (Euronext Parijs: ERYP), de...

Code Oranje afgekondigd: op weg naar een nieuwe democratie
Code Oranje afgekondigd¶ Persbericht Woensdag 26 oktober 2016 Code Oranje afgekondigd Op weg naar een nieuwe democratie Een groep van...

HomeExchange Gold brengt de ruil-ervaring naar nieuw service-niveau
HomeExchange – ‘s werelds grootste huizenruil-netwerk met meer dan 65.000 actieve listings in 150 landen– heeft HomeExchange Gold gelanceerd, een...

Bijna 90 procent Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde
Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Van alle Nederlanders wil...

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...