Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Innoconcepts' dochter Diamondbox integreert met I-Pac

Datum nieuwsfeit: 06-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: InnoConcepts
Zoek soortgelijke berichten
InnoConcepts

PERSBERICHT Capelle aan den IJssel, 6 december 2001

INNOCONCEPTS' DOCHTER DIAMONDBOX INTEGREERT MET I-PAC TECHNOLOGIES NV ('I-PAC') TOT INNOVATIEVE VERPAKKINGSGROEP

INNOCONCEPTS VERKRIJGT EEN MEERDERHEIDSBELANG IN HET NIEUWE I-PAC TER WAARDE VAN MEER DAN EUR 50 MILJOEN

PROFESSIONELE INVESTEERDERS INVESTEREN EUR 7,5 MILJOEN IN I-PAC

INNOCONCEPTS VERWACHT MINIMAAL EEN VERDUBBELING VAN DE NETTOWINST PER AANDEEL IN 2001 TEN OPZICHTE VAN 2000
---

InnoConcepts brengt haar DiamondBox activiteiten onder in I-Pac Technologies NV InnoConcepts heeft besloten tot de integratie van haar multimedia verpakkingstechnologie (de DiamondBox) in I-Pac Technologies N.V. ("I-Pac") om de groei van DiamondBox verder te versnellen en de bij DiamondBox ontwikkelde technologieën breder te kunnen toepassen. Het onderbrengen van de DiamondBox in een specifieke omgeving en de hoge mate van synergie met de technologie van de overige I-Pac activiteiten, zal leiden tot een versnelde realisatie van de aanwezige potentie bij zowel DiamondBox als I-Pac.

Naast InnoConcepts neemt ook KBC Investco deel in I-Pac InnoConcepts verwerft een meerderheidsbelang in de nieuwe I-Pac groep (thans 65,5%). KBC Investco stelt EUR 7,5 miljoen ter beschikking in aandelenkapitaal en mezzanine financiering om een verdere groeiversnelling van I-Pac te faciliteren. Het belang van KBC Investco is op termijn mede afhankelijk van de toekomstige prestaties van I-Pac. I-Pac wordt thans gewaardeerd op EUR 80 miljoen, het belang van InnoConcepts daarin op EUR 52,4 miljoen.

Participatie in I-Pac is een belangrijke mijlpaal in de InnoConcepts strategie Het verkregen belang in I-Pac past volledig in de strategie van InnoConcepts om meerderheidsdeelnemingen te verwerven in jonge innovatieve technologieën en ondernemingen, waarbij InnoConcepts kan kapitaliseren op haar internationale projectmanagement knowhow. Om de groei te versnellen tracht InnoConcepts de innovaties klaar te stomen voor een zelfstandig bestaan buiten de InnoConcepts organisatie. De betrokkenheid van externe investeerders in I-Pac is de eerste stap op weg naar volledige zelfstandigheid van het in 1999 gestarte DiamondBox project.

InnoConcepts' dochter I-Pac verwacht een sterke groei in de komende jaren I-Pac houdt zich bezig met de verkoop en licensering van innovatieve technologieën en producten in de verpakkingsindustrie. Door verkoop en licensering van haar gepatenteerde oplossingen aan zowel producenten als afnemers van verpakkingen heeft I-Pac een unieke positie in de verpakkingsindustrie verworven, die de onderneming in staat stelt bovengemiddelde marges te behalen. Voorts stelt de licentiestrategie I-Pac in staat om zowel haar investeringsniveau als haar risicoprofiel te beperken.

Voorbeelden van technologieën die I-Pac exploiteert, zijn een innovatieve bedrukkingtechnologie voor kunststof producten, robotsystemen voor de verwerking van verpakkingsproducten en opvouwbare recyclebare kunststof dozen.

De verpakkingsmarkt verschuift in toenemende mate naar kunststof verpakkingsproducten door milieu-, kosten- en marketingvoordelen daarvan. De huidige producten en technologieën van I-Pac spelen in op deze trend, waardoor I-Pac naar verwachting een sterke groei door zal maken.

Integratie heeft positief effect op winst per aandeel van InnoConcepts Het management van InnoConcepts verwacht dat de integratie een positieve invloed zal hebben op de winst per aandeel in 2001 en in de daaropvolgende jaren. Een deel van de stijging in 2001 zal worden veroorzaakt door een aanzienlijke "verwateringwinst" (gerealiseerde waardetoename van de deelneming in I-Pac als gevolg van de investering in I-Pac door derden). Het management van InnoConcepts sluit bepaald niet uit in de toekomst vaker dergelijke winsten te zullen realiseren.

De ontwikkelingen in het derde kwartaal van de overige activiteiten van InnoConcepts lagen in lijn met de eerder uitgesproken verwachtingen, waarbij met name de groeiperspectieven van InnoSeal in Amerika werden bevestigd. De efficiency van de organisatie werd opgevoerd alsook werd de organisatie omgevormd naar een "business model" dat het accent legt op het leveren van "proof of concept" en licensering van de aldus bewezen innovaties in plaats van op de handelsactiviteiten van gepatenteerde producten.

Bij de publicatie van de halfjaarcijfers 2001 heeft InnoConcepts bekendgemaakt vast te houden aan de voor het gehele jaar 2001 afgegeven verwachting van een winststijging van tenminste 30% ten opzichte van het jaar 2000. Tegen de achtergrond van de geschetste ontwikkelingen verwacht InnoConcepts dat over 2001 de nettowinst per aandeel minimaal zal verdubbelen ten opzichte van 2000.

PROFIEL INNOCONCEPTS

InnoConcepts is een marketingorganisatie die mondiaal een brug slaat tussen innovaties en de markt. InnoConcepts onderscheidt zich hiermee van financiële partijen, die vaak alleen kapitaal verstrekken, en commerciële partijen, die meestal onvoldoende infrastructuur bezitten om ruimte te geven aan innovaties. De ruime ervaring in de marketing van innovatieve producten en technologieën, de financiële slagkracht alsmede het uitgebreide netwerk geven InnoConcepts een aanzienlijk voordeel bij het realiseren van succesvolle marktintroducties.

InnoConcepts heeft vestigingen in Nederland, België, Duitsland, Engeland, de Verenigde Staten, Canada en Hong Kong. In Azië heeft zij verder diverse partnerships met lokale partijen. Distributie en licensering van haar producten en technologieën vinden plaats naar meer dan 25 landen.

PROFIEL KBC INVESTCO

KBC Investco is de risicokapitaalverschaffer van de KBC Groep. KBC Bankverzekeringsholding ("KBC") is een multikanaalbankverzekeraar met een vooraanstaande positie in België. KBC concentreert zich op 4 activiteiten, nl. retail- en private-bankverzekeren, diensten aan bedrijven, asset management en marktactiviteiten. KBC is genoteerd op Euronext Brussel.

KBC Investco is een actieve aandeelhouder met een langetermijn visie die ambieert om samen met andere aandeelhouders en het management van bedrijven "shareholder value" te creëren. KBC Investco verstrekt alszodanig niet enkel financiële middelen, maar levert tevens toegevoegde waarde op vlak van bedrijfsontwikkeling, sectorkennis en netwerking.

KBC Investco hanteert een aantal kwantitatieve en kwalitatieve investeringscriteria. Het investeert meestal bedragen tussen de 2 en 10 miljoen EURO en treedt daarbij op als minderheidsaandeelhouder. KBC Investco investeert zowel via aandelenparticipaties als via met aandelen gelieerde producten.

De portefeuille van KBC Investco, aan kost gewaardeerd, bedraagt momenteel meer dan 300 miljoen EURO. Meer dan 90% van dit bedrag wordt vertegenwoordigd door de 70 grootste participaties.

VOOR MEER INFORMATIE:

InnoConcepts N.V.
De heer C. M. van der Jagt
Tel.: 010-2884300
Fax: 010-2884315

KBC Investco
De heer Floris Vansina
Tel: 32-2-429 51 74
Fax: 32-2-429 05 25

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie