Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Stand van zaken onderhandelingen KNGF met Zorgverzekeraars

Datum nieuwsfeit: 06-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Koninklijk Nederlands Genootschap Fysiotherapie
Zoek soortgelijke berichten
Koninklijk Nederlands Genootschap Fysiotherapie (KNGF)

Stand van zaken onderhandelingen met Zorgverzekeraars Nederland

Amersfoort, 6 december 2001

Geachte fysiotherapeut,

Direct na de presentatie op 16 november jl. van de uitkomsten van het onderzoek naar tijdbesteding en inkomen van de vrijgevestigde fysiotherapeut zijn de eerste besprekingen hierover van start gegaan met de directie van Zorgverzekeraars Nederland (ZN) en het KNGF. Omdat voor de oplossing van de door de partijen erkende situatie aanzienlijke budgetten vrijgemaakt moeten worden, kiest het KNGF voor een realistische benadering. Inzet is een eerste werkelijke stap in het tarief en het gezamenlijk vastleggen van een stappenplan voor de komende jaren. Hiervan zal ook de `Agenda Fysiotherapie' deel uit maken.

Al snel leken wij met ZN overeenstemming te bereiken over de eerste stappen om de problemen van de vrijgevestigde praktijk aan te pakken:
* Als eerste stap een verlaging van de normpraktijk van 16 naar 14 zittingen per dag. Daarmee wordt de patiëntgebonden tijd vergoed;
* Voor 1 januari a.s. wordt een gezamenlijk voorstel bij het CTG ingediend;

* Ingangsdatum van de wijziging is 1 januari 2002. Bij latere ingang vindt verrekening plaats;

* In januari wordt verder gesproken over een stappenplan. Hiervan maakt de `Agenda Fysiotherapie' deel uit. Ook de wens van ZN over een meer geïntegreerde eerstelijnszorg en de al overeengekomen aanpassing van het kostenbudget wordt meegenomen.

Op het moment waarop deze brief aan u geschreven wordt, heeft ZN een nieuw voorstel gedaan dat nog onvoldoende in overeenstemming is met de hierboven beschreven lijn. Om geen tijd te verliezen heeft het KNGF-Bestuur besloten om deze week nog, en vooralsnog eenzijdig, een voorstel tot tariefsaanpassing bij het CTG in te dienen. Alleen zo is het mogelijk om begin februari uitsluitsel te hebben. In de tussenliggende periode gaan we nieuwe besprekingen met ZN aan en zetten we ons maximaal in om alsnog overeenstemming te bereiken.

Zodra er meer nieuws is, informeren wij u graag snel nader. Achtergrondinformatie vindt u op de speciale pagina binnen FysioNet en het december nummer van FysioPraxis.

Met vriendelijke groet,

Cees Hovenkamp
Voorzitter

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie