Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nominatie Energy Award bedrijvenpark Het Klooster Nieuwegein

Datum nieuwsfeit: 06-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Nieuwegein
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Nieuwegein

Nominatie Energy Award voor bedrijvenpark Het Klooster

De gemeente Nieuwegein is dit najaar genomineerd voor een Energy Award voor het toekomstige bedrijvenpark Het Klooster. De nominatie is toegekend omdat de gemeente bij de ontwikkeling van het Klooster veel aandacht besteedt aan energie. Energy Awards 2001 is georganiseerd door de Nederlandse Onderneming voor Energie en Milieu (Novem). Het is een wedstrijd die gemeenten en provincies uitdaagt een bijdrage te leveren aan het Nederlandse klimaatbeleid. Op 6 december 2001 zal de jury de uiteindelijke winnaars bekendmaken in de Beurs van Berlage te Amsterdam.

De gemeente Nieuwegein heeft zich bij de aanvang van de plannen voor Het Klooster ten doel gesteld een kwalitatief hoogwaardig en duurzaam bedrijvenpark te realiseren. De gemeente ziet de nominatie als een bevestiging dat de plannen voor bedrijvenpark Het Klooster aan die hoge eisen voldoet.
Vanaf de start heeft de gemeente veel aandacht gegeven aan energie. Zo worden in Het Klooster flexibele energiesystemen ingezet die op basis van warmtepompen (grondwaterwarmte) en warmtekrachtinstallaties de CO2-uitstoot moeten terugdringen. Daarnaast heeft de gemeente vier tot zes windturbines gepland voor groene stroom. Deze windturbines leveren voldoende stroom op voor circa 2150 huishoudens.

Bij de nominatie hebben ook andere milieumaatregelen een rol gespeeld. Zo kon de landelijke Commissie voor de Milieu Effect Rapportage de systematiek waarderen die de gemeente bij de ontwikkeling van Het Klooster gevolgd heeft. De gemeente heeft met een thematische aanpak duurzaamheid in zijn volle breedte aan de orde gesteld. ´Het nastreven en bereiken van een duurzaam bedrijventerrein is zo een centraal onderwerp gebleken´, aldus de Commissie.

Energy Awards 2001
Energy Awards 2001 is een wedstrijd die gemeenten en provincies uitdaagt een bijdrage te leveren aan het Nederlandse klimaatbeleid. De doelstelling van dat beleid is het terugdringen van de uitstoot van broeikasgassen, die verantwoordelijk zijn voor de klimaatverandering. Deelnemers konden projecten indien op de volgende thema´s: gemeentelijke gebouwen en installaties; woningbouw; bedrijven; verkeer en vervoer; duurzame energie; internationaal en klimaatbeleid bij provincies. De gemeente Nieuwegein is genomineerd voor het thema ´Bedrijven´.


---

Invoerdatum 15-11-2001

---

Copyright © Gemeente Nieuwegein Martinbaan 2
3439 NN Nieuwegein

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie