Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Uitreiking Energy Awards in Beurs van Berlage Amsterdam

Datum nieuwsfeit: 06-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Ingezonden persbericht

Energy Awards 2001

Beurs van Berlage, Amsterdam 6 december 2001
Inschrijving ambitieuze projecten: voor 30 september 2001

De Amerikaanse kunstenaar Richard Serra ontwikkelde het werk 'Sea level': twee betonnen muren van elk 200 meter lang die landschapspark De Wetering in Zeewolde doorklieven. Serra refereert met deze muren aan het feit dat Zeewolde op de zeebodem is gebouwd. Zonder de dijken zou het dorp tot aan de bovenrand van de muren onder water staan.

Kunst en klimaat: zo op het eerste gezicht lijken deze fenomenen niets met elkaar te maken te hebben. Wie verder kijkt, ontdekt dat er wel degelijk raakvlakken zijn. De uitspraak die kunstenaar John Updike over zijn vak doet, geldt immers ook voor u, als initiator en begeleider van klimaatprojecten. Daarbij vraagt integraal klimaatbeleid meer dan alleen kennis en kunde: het is vaak juist de factor creativiteit die uw projecten onderscheidt van anderen. Is uw kunststuk dit jaar een Energy Award waard?

Op 6 decenber 2001 organiseert Novem de uitreiking van de Energy Awards: een wedstrijd die gemeenten en provincies uitdaagt een bijdrage te leveren aan het Nederlandse Klimaatbeleid. Dit jaar staan de Energy Awards in het teken van de kunst. De kunst om het Nederlands Klimaatbeleid uitgevoerd te krijgen. U, als gemeente of provincie, kunt meedingen naar de prijs door uw meest kunstzinnige klimaatprojecten bij Novem in te dienen.

De Energy Awards 2001 staan in het teken van het Nederlands Klimaatbeleid. De belangrijkste doelstelling van dat beleid is het terugdringen van broeikasgassen verantwoordelijk voor de klimaatverandering, waarvan CO2 de belangrijkste is. Novem ondersteunt hiermee het klimaatbeleid van de Nederlandse overheid.

In het kader van het Klimaatconvenant, dat naar alle waarschijnlijkheid tijdens de Energy Awards wordt ondertekend door het Rijk (VROM en EZ), VNG en IPO, ontwikkelt het ministerie van VROM een financiële regeling. Doel van deze regeling is gemeenten en provincies een extra impuls te geven voor de uitvoering van het lokaal en regionaal klimaatbeleid. Tijdens de Energy Awards hoort u alles over deze regeling.

Voor meer informatie: www.klimaatbeleid.novem.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie