Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Friesland

Datum nieuwsfeit: 06-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Friesland
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Friesland: Friesland 6-12-2001
Politieberichten van 5/12 (13.00 uur) t/m 6/12 (07.00 uur)

Twijzelerheide: inbraak bedrijf
Van dinsdag op woensdag werd ingebroken in een bedrijf aan de Bjirkewei. Via een raam, dat op een kier stond, kwam men het bedrijf binnen. De kantoorruimtes werden doorzocht. Waarschijnlijk zijn de inbrekers overlopen. In de gang hadden ze verschillende goederen klaargezet om meegenomen te worden. Uit het kantoor wordt een klein geldbedrag weggenomen. Een medewerker van het bedrijf, een 37-jarige inwoner van Eastermar, heeft aangifte gedaan.

Mantgum: inbraak auto
Woensdag tussen 00.30 en 07.30 uur werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op de Master Jansenstrjitte. Het rechter achterraam werd vernield. Uit de auto werden een radio/cd-speler en een gsm weggenomen. De eigenaar, een 26-jarige inwoner van Mantgum, heeft aangifte gedaan.

Leeuwarden: diefstal auto
Tussen afgelopen zondag en dinsdag werd vanaf de Robinsonstraat een personenauto, merk Opel Vectra, kleur zwart, voorzien van het kenteken ZR-74-RX, gestolen. De eigenaar, een 30-jarige inwoner van Leeuwarden, heeft aangifte gedaan.

Stiens: inbraak auto
Van dinsdag op woensdag werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op de Lautastins. Het linker voorportier was opengebroken. Uit de auto was een radiocassetterecorder weggenomen. De eigenaar, een 53-jarige inwoner van Stiens, heeft aangifte gedaan.

Heerenveen: inbraak woning
Woensdag tussen 00.15 en 06.30 uur werd, terwijl de bewoners boven lagen te slapen, ingebroken in een woning aan de Schoolstraat. De achterdeur werd opengebroken. Uit de kamer werden twee tassen met daarin een bankpasje, een kentekenbewijs, een paspoort, een rijbewijs, een gsm en huissleutels, weggenomen. De bewoner, een 44-jarige inwoner van Heerenveen, heeft aangifte gedaan.

Holwerd: vernieling
Woensdag omstreeks 13.30 uur werd in haar woning een 38-jarige inwoonster van Holwerd aangehouden, ter zake vernieling. De verdachte was kwaad geworden daar haar vriendin bij de huisarts geen herhalingsrecept kreeg. Zij vernielde daarop een ruit boven de toegangsdeur en gooide stenen op het dak van de personenauto van de doktersassistente, een 43-jarige inwoonster van Dokkum. De doktersassistente deed aangifte van vernieling. De huisarts, een 49-jarige inwoner van Holwerd, heeft de verdachte daarop van het erf verwijderd en deed eveneens aangifte van vernieling. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Sneek: inbraak bedrijf
Van dinsdag op woensdag werd ingebroken in een bedrijf aan de Smidsstraat. Een achterdeur werd opengebroken. Uit het gebouw werden 6 computers weggenomen. Een medeweker van het bedrijf, een 59-jarige inwoner van Sneek, heeft aangifte gedaan.

Warten: brand woning
Woensdag omstreeks 15.25 uur brak brand uit in een woning aan het Nijpaed. Het betrof een uitslaande brand aan de achterzijde van de woning. De bewoners hebben in eerste instantie nog getracht de brand zelf te blussen. De brand is vermoedelijk ontstaan op de zolder in of bij de Cv-ketel. De bewoonster, 49 jaar, had wat rook ingeademd, doch kon na onderzoek bij de buren op verhaal komen. De brandweer heeft het vuur geblust. Het schadebedrag is niet bekend.

Leeuwarden: aanrijding met gewonde
Woensdag omstreeks 14.25 uur zag een 30-jarige inwoonster van Groningen als bestuurder van haar personenauto te laat, dat het verkeer op het Stephensonviaduct voor haar stilstond. Zij botste met haar auto tegen een personenauto, die bestuurd werd door een 37-jarige inwoonster van Aldeboarn. Deze bestuurster klaagde over pijn in haar nek en werd overgebracht naar het MCL-Zuid. Een bij haar inzittende 27-jarige vrouw uit Nes bij Akkrum werd eveneens voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis.

Leeuwarden: belediging
Woensdag omstreeks 16.50 uur werd op de Voorstreek een 28-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden ter zake vernieling en belediging. De verdachte werd door een patrouille aangesproken op zijn gedrag. Hij had een container in het water gegooid en toen hier iets van gezegd werd, beledigde hij de politieagenten, die daarop de verdachte hebben aangehouden. Bij zijn aanhouding pleegde de man verzet. De verdachte werd overgebracht naar het bureau. De verdachte kreeg via Kort OM een boete van f 1300.- opgelegd. Na verhoor werd de man weer in vrijheid gesteld.

Leeuwarden: aanrijding met drank
Woensdag omstreeks 19.25 uur reed een 42-jarige inwoonster van Leeuwarden met haar auto over de Julianastraat. Gekomen bij de kruising van deze weg met de Willem Lodewijkstraat bracht zij haar auto voor het verkeerslicht tot stilstand. Toen zij met haar auto stilstond, werd zij van achteren aangereden door een personenauto, die bestuurd werd door een 59-jarige inwoner van Leeuwarden. Deze bestuurder bleek gedronken te hebben. De bestuurder werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Aan het bureau werd van de man een bloedproef afgenomen. De uitslag van deze bloedproef is nog niet bekend. Het rijbewijs van de verdachte werd ingevorderd. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Heerenveen: vernieling/mishandeling
Woensdag omstreeks 18.00 uur kwam een 36-jarige inwoner van Heerenveen bij zijn woning aan de Wielen. Op straat voor zijn woning stonden een paar jongens en meisjes, die niet aan de kant gingen toen hij kwam aanrijden. De man zei hier iets van en uit het groepje jongeren werd toen iets terug geroepen. Toen hij bij het groepje verhaal ging halen, wist niemand van de groep iets. De man is hierop naar zijn woning gegaan. Toen hij binnen was, kwam een onbekende man naar de voordeur toelopen. Voordat hij de voordeur kon openen, werd de ruit in de voordeur kapot geslagen en nadat de deur was geopend kreeg de bewoner een klap tegen zijn hoofd. De verdachte liep daarop weg. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Joure: brand bij school
Woensdag omstreeks 19.50 uur werd gemeld dat de Dr. Wumkesschool aan de Sluisdijk in de brand zou staan. Een getuige, een 23-jarige inwoner van Joure, zag een rode gloed bij de school en toen hij op onderzoek uitging, zag hij dat een afvalcontainer onder het afdakje bij de voordeur van de school in de brand stond. De brandweer werd gewaarschuwd. De getuige probeerde met hulp van de omwonenden de brand te blussen. Het gelukte hen de brandende container te blussen. Het vuur had zich inmiddels verspreid tussen het plafond van het afdak en trok de school in. De brandweer, die snel ter plaatse was, nam het blussen over en kon voorkomen dat de school afbrandde. De schade bleef nu beperkt tot de overkapping bij de ingang, waar enkele gevelplaten werden vernield. Tevens liep de school rookschade op. Vermoedelijk is de afvalcontainer in brand gestoken door jeugd, die met vuurwerk heeft gespeeld. De politie vraagt getuigen, die gezien hebben, dat een groep jongeren zich bij de school ophield.

Drachten: inbraak winkel
Woensdag tussen 15.45 en 16.30 uur werd uit de kantine van een winkel aan de Zuiderbuurt een kluisje gestolen. De kantine bevindt zich achter in de winkel. In het kluisje zat geld. Een medewerkster van de winkel, een 25-jarige inwoonster van Harkema, heeft aangifte gedaan.

Leeuwarden: diefstal
Donderdag omstreeks 00.50 uur werd een 25-jarige inwoner van Leeuwarden in een snackbar op het Vliet aangehouden. De verdachte had 11 blikjes cola beerenburg weggenomen en liep weg zonder te betalen. De verdachte werd door het personeel aangehouden. Bij zijn aanhouding pleegde de verdachte verzet. Het personeel hield de man in bedwang tot de politie kwam. De verdachte werd overgebracht naar het bureau. Een medewerker van de snackbar, een 23-jarige inwoner van Leeuwarden, heeft aangifte gedaan. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en na verhoor is de man weer in vrijheid gesteld.

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie