Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Friesland

Datum nieuwsfeit: 06-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Friesland
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Friesland: Friesland 6-12-2001
Politieberichten van 5/12 (13.00 uur) t/m 6/12 (07.00 uur)

Twijzelerheide: inbraak bedrijf
Van dinsdag op woensdag werd ingebroken in een bedrijf aan de Bjirkewei. Via een raam, dat op een kier stond, kwam men het bedrijf binnen. De kantoorruimtes werden doorzocht. Waarschijnlijk zijn de inbrekers overlopen. In de gang hadden ze verschillende goederen klaargezet om meegenomen te worden. Uit het kantoor wordt een klein geldbedrag weggenomen. Een medewerker van het bedrijf, een 37-jarige inwoner van Eastermar, heeft aangifte gedaan.

Mantgum: inbraak auto
Woensdag tussen 00.30 en 07.30 uur werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op de Master Jansenstrjitte. Het rechter achterraam werd vernield. Uit de auto werden een radio/cd-speler en een gsm weggenomen. De eigenaar, een 26-jarige inwoner van Mantgum, heeft aangifte gedaan.

Leeuwarden: diefstal auto
Tussen afgelopen zondag en dinsdag werd vanaf de Robinsonstraat een personenauto, merk Opel Vectra, kleur zwart, voorzien van het kenteken ZR-74-RX, gestolen. De eigenaar, een 30-jarige inwoner van Leeuwarden, heeft aangifte gedaan.

Stiens: inbraak auto
Van dinsdag op woensdag werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op de Lautastins. Het linker voorportier was opengebroken. Uit de auto was een radiocassetterecorder weggenomen. De eigenaar, een 53-jarige inwoner van Stiens, heeft aangifte gedaan.

Heerenveen: inbraak woning
Woensdag tussen 00.15 en 06.30 uur werd, terwijl de bewoners boven lagen te slapen, ingebroken in een woning aan de Schoolstraat. De achterdeur werd opengebroken. Uit de kamer werden twee tassen met daarin een bankpasje, een kentekenbewijs, een paspoort, een rijbewijs, een gsm en huissleutels, weggenomen. De bewoner, een 44-jarige inwoner van Heerenveen, heeft aangifte gedaan.

Holwerd: vernieling
Woensdag omstreeks 13.30 uur werd in haar woning een 38-jarige inwoonster van Holwerd aangehouden, ter zake vernieling. De verdachte was kwaad geworden daar haar vriendin bij de huisarts geen herhalingsrecept kreeg. Zij vernielde daarop een ruit boven de toegangsdeur en gooide stenen op het dak van de personenauto van de doktersassistente, een 43-jarige inwoonster van Dokkum. De doktersassistente deed aangifte van vernieling. De huisarts, een 49-jarige inwoner van Holwerd, heeft de verdachte daarop van het erf verwijderd en deed eveneens aangifte van vernieling. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Sneek: inbraak bedrijf
Van dinsdag op woensdag werd ingebroken in een bedrijf aan de Smidsstraat. Een achterdeur werd opengebroken. Uit het gebouw werden 6 computers weggenomen. Een medeweker van het bedrijf, een 59-jarige inwoner van Sneek, heeft aangifte gedaan.

Warten: brand woning
Woensdag omstreeks 15.25 uur brak brand uit in een woning aan het Nijpaed. Het betrof een uitslaande brand aan de achterzijde van de woning. De bewoners hebben in eerste instantie nog getracht de brand zelf te blussen. De brand is vermoedelijk ontstaan op de zolder in of bij de Cv-ketel. De bewoonster, 49 jaar, had wat rook ingeademd, doch kon na onderzoek bij de buren op verhaal komen. De brandweer heeft het vuur geblust. Het schadebedrag is niet bekend.

Leeuwarden: aanrijding met gewonde
Woensdag omstreeks 14.25 uur zag een 30-jarige inwoonster van Groningen als bestuurder van haar personenauto te laat, dat het verkeer op het Stephensonviaduct voor haar stilstond. Zij botste met haar auto tegen een personenauto, die bestuurd werd door een 37-jarige inwoonster van Aldeboarn. Deze bestuurster klaagde over pijn in haar nek en werd overgebracht naar het MCL-Zuid. Een bij haar inzittende 27-jarige vrouw uit Nes bij Akkrum werd eveneens voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis.

Leeuwarden: belediging
Woensdag omstreeks 16.50 uur werd op de Voorstreek een 28-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden ter zake vernieling en belediging. De verdachte werd door een patrouille aangesproken op zijn gedrag. Hij had een container in het water gegooid en toen hier iets van gezegd werd, beledigde hij de politieagenten, die daarop de verdachte hebben aangehouden. Bij zijn aanhouding pleegde de man verzet. De verdachte werd overgebracht naar het bureau. De verdachte kreeg via Kort OM een boete van f 1300.- opgelegd. Na verhoor werd de man weer in vrijheid gesteld.

Leeuwarden: aanrijding met drank
Woensdag omstreeks 19.25 uur reed een 42-jarige inwoonster van Leeuwarden met haar auto over de Julianastraat. Gekomen bij de kruising van deze weg met de Willem Lodewijkstraat bracht zij haar auto voor het verkeerslicht tot stilstand. Toen zij met haar auto stilstond, werd zij van achteren aangereden door een personenauto, die bestuurd werd door een 59-jarige inwoner van Leeuwarden. Deze bestuurder bleek gedronken te hebben. De bestuurder werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Aan het bureau werd van de man een bloedproef afgenomen. De uitslag van deze bloedproef is nog niet bekend. Het rijbewijs van de verdachte werd ingevorderd. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Heerenveen: vernieling/mishandeling
Woensdag omstreeks 18.00 uur kwam een 36-jarige inwoner van Heerenveen bij zijn woning aan de Wielen. Op straat voor zijn woning stonden een paar jongens en meisjes, die niet aan de kant gingen toen hij kwam aanrijden. De man zei hier iets van en uit het groepje jongeren werd toen iets terug geroepen. Toen hij bij het groepje verhaal ging halen, wist niemand van de groep iets. De man is hierop naar zijn woning gegaan. Toen hij binnen was, kwam een onbekende man naar de voordeur toelopen. Voordat hij de voordeur kon openen, werd de ruit in de voordeur kapot geslagen en nadat de deur was geopend kreeg de bewoner een klap tegen zijn hoofd. De verdachte liep daarop weg. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Joure: brand bij school
Woensdag omstreeks 19.50 uur werd gemeld dat de Dr. Wumkesschool aan de Sluisdijk in de brand zou staan. Een getuige, een 23-jarige inwoner van Joure, zag een rode gloed bij de school en toen hij op onderzoek uitging, zag hij dat een afvalcontainer onder het afdakje bij de voordeur van de school in de brand stond. De brandweer werd gewaarschuwd. De getuige probeerde met hulp van de omwonenden de brand te blussen. Het gelukte hen de brandende container te blussen. Het vuur had zich inmiddels verspreid tussen het plafond van het afdak en trok de school in. De brandweer, die snel ter plaatse was, nam het blussen over en kon voorkomen dat de school afbrandde. De schade bleef nu beperkt tot de overkapping bij de ingang, waar enkele gevelplaten werden vernield. Tevens liep de school rookschade op. Vermoedelijk is de afvalcontainer in brand gestoken door jeugd, die met vuurwerk heeft gespeeld. De politie vraagt getuigen, die gezien hebben, dat een groep jongeren zich bij de school ophield.

Drachten: inbraak winkel
Woensdag tussen 15.45 en 16.30 uur werd uit de kantine van een winkel aan de Zuiderbuurt een kluisje gestolen. De kantine bevindt zich achter in de winkel. In het kluisje zat geld. Een medewerkster van de winkel, een 25-jarige inwoonster van Harkema, heeft aangifte gedaan.

Leeuwarden: diefstal
Donderdag omstreeks 00.50 uur werd een 25-jarige inwoner van Leeuwarden in een snackbar op het Vliet aangehouden. De verdachte had 11 blikjes cola beerenburg weggenomen en liep weg zonder te betalen. De verdachte werd door het personeel aangehouden. Bij zijn aanhouding pleegde de verdachte verzet. Het personeel hield de man in bedwang tot de politie kwam. De verdachte werd overgebracht naar het bureau. Een medewerker van de snackbar, een 23-jarige inwoner van Leeuwarden, heeft aangifte gedaan. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en na verhoor is de man weer in vrijheid gesteld.

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...

BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in Kezzler
BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in toonaangevend serialisatiebedrijf Kezzler Oslo, Noorwegen-(BUSINESS WIRE)- Kezzler AS, een leider op het gebied van...