Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Convenant HBO-raad en NOvAA over accountancy

Datum nieuwsfeit: 06-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
HBO-Raad

Persberichten

06-12-2001
Convenant HBO-raad en NOvAA over accountancy

De HBO-raad, vereniging van hogescholen, en de NOvAA, de Nederlandse Orde voor Accountants- en Administratieconsulenten, ondertekenen op 6 december 2001 een convenant. Centraal hierin staat een nieuw arrangement voor het toezicht op de opleiding accountancy en de toelating tot het register van de Accountants- en Administratieconsulenten. In het convenant zijn afspraken gemaakt over de verantwoordelijkheidsverdeling voor wat betreft de totstandkoming van het beroepsprofiel van de AA-Accountant, de inhoud van de opleidingen en het toezicht op de kwaliteit hiervan. De NOvAA is verantwoordelijk voor het opstellen van het beroepsprofiel van de AA-Accountant. De hogescholen zijn verantwoordelijk voor het opleidingsprofiel en de opleidingskwalificaties van de accountancy-opleidingen. In het convenant zijn afspraken gemaakt over de rol van de NOvAA bij de beoordeling of de vertaling van het beroepsprofiel in de opleidingen adequaat is

Het convenant zal door de HBO-raad en de NOvAA worden aangegrepen om in overleg te treden met het ministerie van Economische Zaken opdat de in het convenant gemaakte afspraken op termijn in de plaats treden van de huidige regelingen. Het gevolg hiervan is onder andere dat de toetsing van de kwaliteit van de bachelor- en masteropleiding to AA-Accountant, gegeven aan de hogescholen, niet langer zal plaatsvinden via een landelijk examenbureau, maar door middel van het wettelijk in te voeren onafhankelijke accreditatiestelsel.

Met het succesvol doorlopen van de bachelor- en masteropleiding accountancy aan één van de positief geaccrediteerde hogescholen zal een student voldoen aan het theoretische examen van de opleiding tot AA-Accountant. Na ook voldaan te hebben aan de eisen van het praktijkdeel van het examen kan de aanstaande accountant worden ingeschreven in het register AA.


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie