Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Winnaars Zuid-Hollandse Vormgevingsprijs 2001

Datum nieuwsfeit: 06-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Zuid-Holland
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Zuid-Holland

05-12-2001
Winnaars Zuid-Hollandse Vormgevingsprijs 2001

Ivo van Dijk, Sander van Lanen, Charlotte Wooning en Dirk Eijsbouts hebben de Zuid-Hollandse vormgevingsprijs 2001 gewonnen. Marcel Vissers, gedeputeerde kunst en media, heeft afgelopen weekend in het Gorcums museum vier stimuleringsprijzen ter waarde van 2222,00 (f5.000,00) uitgereikt aan veelbelovende vormgevers die net zijn afgestudeerd aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag en de Willem de Kooning Academie in Rotterdam.

Ivo van Dijk, student aan de Koninklijke Academie van Beeldende kunsten in Den Haag, heeft gewonnen in de discipline grafische vormgeving. Door middel van doortastend onderzoek en werk heeft hij geprobeerd het gevoel van zweefvliegen in beeld te brengen. Sander van Lanen heeft gestudeerd aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam en is de winnaar in de discipline architectonische vormgeving. In zijn werk herdefinieert hij de VVV Rotterdam. In de nieuwe VVV bijvoorbeeld prijzen Rotterdammers op informatiemonitoren hun favoriete plekken in de stad aan. In de discipline mode/textiele vormgeving is Charlotte Wooning van de Willem de Kooning Academie in Rotterdam aangewezen als winnaar. Het uitgangspunt in haar werk is de fout. Het resultaat is een vindingrijke, verzameling van stalen stof van bij elkaar gebrachte en samengestelde patronen, structuren en motieven. Dirk Eijsbouts heeft gezeten op de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Hij is de winnaar in de discipline audiovisuele vormgeving. Hij heeft de video-spel-installatie "Interface#2" ontworpen. Dirk Eijsbouts heeft met zijn ontwerp nagedacht over de vraag hoe met navigatie om te gaan. In dit spel is bijvoorbeeld het hele lichaam hiervoor nodig en niet alleen de hand en de pols.

De jury bestond uit Jos Theunissen (conservator Centraal Museum Utrecht),
Julius Vermeulen (KPN afdeling Kunst en Vormgeving), Lucas Verweij en Jan Konings (Bureau Schie 2.0) en Bart Rutten (Nederlands Instituut voor Mediakunst, Montevideo). Zij selecteerden uit het eindexamenwerk vijftien genomineerden. Per discipline is n winnaar gekozen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie