Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Solvay ondertekent distributieakkoord met Henkel

Datum nieuwsfeit: 06-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Euronext Brussels
Zoek soortgelijke berichten

Euronext Brussels

Persberichten - 06/12/2001

SOLVAY ondertekent distributieakkoord met HENKEL m.b.t. afdichtingsproducten voor vlakke daken in Duitsland en Oostenrijk

SOLVAY ondertekent distributieakkoord met HENKEL m.b.t. afdichtingsproducten voor vlakke daken in Duitsland en Oostenrijk

Solvay N.V., Brussel, en Henkel Bautechnik GmbH, Düsseldorf, hebben een alliantie ondertekend m.b.t. de distributie van afdichtingsmembranen voor vlakke daken op de Duitse en Oostenrijkse markten.

Krachtens dit akkoord, dat nog eerst aan de concurrentieautoriteiten moet worden medegedeeld, zou Henkel Bautechnik GmbH, een dochteronderneming van de Henkel-Groep, de distributie en marketing van het gamma afdichtingsproducten voor vlakke daken en terrassen Alkorplan en Alkorflex van Alkor Draka Handel GmbH, een dochteronderneming van de Solvay-Groep, in Duitsland en Oostenrijk overnemen.

Onze samenwerking met Henkel zal onze klanten in ruime mate ten goede komen, omdat wij aldus in staat zullen zijn hun een bredere waaier van producten aan te bieden, evenals een betere service, dankzij een nog dichter netwerk van technische en commerciële adviseurs, zo verklaarde de heer Georges Snoeck, directeur van Solvays afdichtingsactiviteiten. Het is mogelijk dat deze alliantie qua omzet betrekkelijk gering zal blijven voor de Groep, maar ze zal niettemin de ontwikkeling van Alkor Draka stimuleren en versterken in een markt waar een hevige concurrentie heerst, voegde Georges Snoeck er nog aan toe.

Solvay en Henkel overwegen hun commerciële samenwerking uit te breiden tot andere Europese landen.

In tegenstelling met hetgeen op 4 december 2001 in een bericht van Agence France Presse werd aangekondigd, dient onderstreept dat Solvay niet van plan is om haar activiteiten afdichtingsproducten voor vlakke daken te verkopen en dat het vermelde cijfer 51 miljoen EUR totaal uit de lucht gegrepen is.

SOLVAY is een internationale farmaceutische en chemische groep met zetel in Brussel en actief in 50 landen met ongeveer 32.000 medewerkers. In 2000 bedroeg zijn geconsolideerde omzet 8,9 miljard EUR, gespreid over vier sectoren : Chemie, Kunststoffen, Kunststofverwerking en Farmaceutische Producten. Solvay staat in de Euronext 100-index bij de Europese topbedrijven gerangschikt. Nadere informatie op www.solvay.com.

HENKEL is een in handelsmerken en technologieën gespecialiseerd bedrijf dat wereldwijd actief is met dochterondernemingen in meer dan 75 landen. Het is nummer één op de markt van de technologieën inzake zelfklevende folies en oppervlakten. Henkel heeft tevens een leidende positie in Europa in de sector van de wasmiddelen en onderhoudsproducten voor het huishouden, alsmede in cosmetica en toiletartikelen. Het bedrijf heeft in 2000 een omzet van 12,8 miljard EUR gerealiseerd. Over de eerste drie kwartalen van 2001 haalde Henkel een omzet van 10,0 miljard EUR.

Bron: Solvay
Provider: Euronext Brussels

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie