Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gemeente Assen verantwoordelijk voor klimtoestel

Datum nieuwsfeit: 06-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Actueel

Gemeente Assen verantwoordelijk voor klimtoestel
Bron: Rechtbank Assen

Datum actualiteit: 6-12-2001

Een destijds 8 jaar oud meisje heeft op een zondag in april 1995 een ongeval gehad toen zij speelde op een klimrek op het speelterrein van de openbare basisschool De Heksenketel te Assen. Haar ouders stellen dat zij tussen de spijlen van het klimrek bekneld is geraakt, en als gevolg daarvan onder meer leerachterstanden zou hebben opgelopen. De ouders hebben de gemeente Assen, als eigenaar van het klimrek, aansprakelijk gesteld.
De rechtbank is van oordeel dat de gemeente Assen als bezitter van het klimtoestel aansprakelijk kan worden gesteld, omdat het toestel gevaarlijk was en op een algemeen toegankelijke plaats stond. Wat resteert is de vraag of het meisje daadwerkelijk bekneld heeft gezeten in het klimtoestel. De rechtbank acht dit aannemelijk. De gemeente wordt in staat gesteld te bewijzen dat dit niet het geval is geweest.

Ga naar betreffende uitspraak met nummer: ad6739
(Zie het originele bericht)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie