Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Leeuwarden gaat opnieuw voor Energy Award(s)

Datum nieuwsfeit: 06-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Leeuwarden
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Leeuwarden

Leeuwarden gaat opnieuw voor Energy Award(s)

Donderdagavond 6 december hoopt de gemeente Leeuwarden de twee nominaties voor een Nationale Energy Award te verzilveren. Leeuwarden is genomineerd met het project Duurzaam en veilig wonnen in de Vosseparkwijk en met de energiebesparingseisen bij de aanbesteding van het openbaar vervoer. In de Beurs van de Berlage in Amsterdam vindt de uitreiking plaats van deze energieprijs van de Nederlandse Onderneming Voor Energie en Milieu (NOVEM). Een delegatie van Leeuwarder bestuurders, ambtenaren en betrokkenen, waaronder de wethouders mw. drs. H. Hafkamp (Milieu) en mw. M. Waanders (Verkeer en vervoer), reist af naar de hoofdstad.

In de categorie Woningbouw doet Leeuwarden een gooi naar de prijzen met Duurzaam en veilig wonen in de Vosseparkwijk. De wijkvereniging van de Vosseparkwijk nam het initiatief tot dit project. Verschillende belanghebbende partijen -wijkvereniging, gemeente, energiebedrijf, woningbouwcorporatie en politie- werken hierin samen om in 1 jaar tijd een CO2 reductie van 10% te realiseren. De gemeente Leeuwarden beschouwt dit project als een pilot op lokaal niveau dat model kan staan voor andere wijken.

Met de aanbesteding van het openbaar vervoer is Leeuwarden genomineerd in de categorie Verkeer en vervoer. Energiebesparing is bij de aanbesteding apart opgenomen in het programma van eisen. Leeuwarden heeft hiermee bereikt dat vervoerder Arriva 20 nieuwe stadsbussen laat bouwen die 40% zuiniger zijn in het energieverbruik.

De twee voorgaande jaren won Leeuwarden al een Energy Award voor het project Leeuwarden Energiegemeente (1999) en het gemeentelijk energiebeleid (2000).


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie