Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Groningen

Datum nieuwsfeit: 06-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Groningen
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Groningen, plaats: Diverse 6-12-2001
Politiebericht Groningen
Donderdag 6 december 2001

Dagelijkse berichten

Winschoten: man aangehouden na ruzie
Na een ruzie bij de woning van zijn vriendin aan de Trekweg in Winschoten heeft de politie woensdagmorgen een 47-jarige Winschoter aangehouden. De man wilde zijn opponent, een 24-jarige man eveneens uit Winschoten, met een bierfles te lijf terwijl deze stond te praten met politiemensen die ter assistentie waren geroepen nadat beide mannen om onduidelijke redenen ruzie met elkaar hadden gekregen. De verdachte is na verhoor heengezonden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. De oorzaak van de ruzie is vermoedelijk geluidsoverlast, eerder in de morgen, veroorzaakt door de verdachte.

Sebaldeburen: snelheidscontrole
De politie heeft woensdagmorgen een snelheidscontrole gehouden op de Provinciale Weg in Sebaldeburen. Daarbij werd van 430 voertuigen de snelheid gemeten. Vijfenveertig bestuurders reden harder dan de ter plaatse toegestane maximumsnelheid van 50 km per uur en krijgen een bekeuring. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 81 km per uur.

Hoogezand: gewonde bij ongeval
Bij een verkeersongeval op de Troelstralaan in Hoogezand is woensdagavond een 72-jarige automobilist uit Hoogezand gewond geraakt. De man reed met zijn auto vanuit de Dreeslaan de Troelstralaan op en kreeg daarbij geen voorrang van een lijnbus bestuurd door een 49-jarige buschauffeur uit Muntendam. De bejaarde automobilist kwam bekneld te zitten in zijn zwaar beschadigde wagen en moest door de brandweer worden bevrijd. De man is met lichte verwondingen naar een ziekenhuis gebracht voor onderzoek. Zij auto is door een berger afgevoerd.

Veendam: automobilist botst
Een 81-jarige automobilist uit Veendam is woensdagavond gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Provinciale Weg van Veendam naar de Kielsterachterweg. In een poging een overstekende hond te ontwijken raakte de man de controle over zijn auto kwijt. Hij dientengevolge tegen de middengeleiding en reed vervolgens een verkeerspaal en een lichtmast omver. De automobilist raakte gewond aan het gelaat maar ambulancepersoneel kon volstaan met een behandeling op de plaats van het ongeluk. De auto van de bejaarde Veendammer raakte zwaar beschadigd en is door een bergingsbedrijf weggehaald. De weg Veendam Kielsterachterweg is ruim een uur afgesloten geweest. Het verkeer is gedurende die tijd omgeleid.

Winschoten: jongens aangehouden
Aan de Bovenburen in Winschoten heeft de politie woensdagmiddag twee 14-jarige jongens uit Winschoten aangehouden. De knapen werden door getuigen gezien terwijl ze aan gestalde fietsen zaten waar later schade aan bleek te zijn ontstaan. De jongens werden meegenomen naar het bureau en na verhoor aan de hun ouders overgedragen. Ze ontkenden fietsen te hebben vernield.

Appingedam: snorfietser valt
Met letsel aan een hand en een been werd woensdagmiddag een 48-jarige snorfietser uit Appingedam naar een ziekenhuis gebracht nadat hij aan de Wijkstraat in zijn woonplaats met zijn snorfiets was komen te vallen. De man remde omdat een voor hem rijdende auto vaart minderde. Daarbij verloor hij de controle over de snorfiets en viel.

Delfzijl: automobilist onder invloed
Wegens rijden onder invloed heeft de politie woensdagnacht aan de Uitwierderweg in Delfzijl een 39-jarige automobilist uit Groningen aangehouden. De man bleek bij een routinecontrole te veel te hebben gedronken. De ademanalyse wees 1.3 promille alcohol uit. Na verhoor is de Groninger met een dagvaarding en een rijverbod van 6 uur heengezonden.

Uithuizen: poging tasjesdiefstal; politie zoekt slachtoffer en getuigen
De politie heeft woensdagmiddag aan de Hoofdstraat Oost in Uithuizen een 36-jarige man uit Groningen aangehouden. Kort voor de aanhouding van de man zagen getuigen dat hij in de Hoofdstraat in Uithuizen achter een fietsende vrouw aanrende en probeerde een tas uit een fietsmandje weg te nemen. Dat mislukte echter. Omstanders belden de politie die de man even later aantrof en meenam naar het bureau. De identiteit van de man, die vermoedelijk de Algerijnse nationaliteit heeft, kon niet met zekerheid worden vastgesteld. Daarom is hij overgedragen aan de vreemdelingenpolitie en ingesloten voor nader onderzoek en verhoor. De identiteit van de vrouw wiens tas bijna werd gestolen is nog niet bekend bij de politie. Het is niet uitgesloten dat de vrouw de poging tot beroving niet heeft gemerkt. De politie wil graag contact komen met de vrouw of met getuigen die het voorval hebben zien gebeuren en het slachtoffer mogelijk kennen. Ze worden verzocht te contact op te nemen met de politie in Uithuizen of te bellen. De politie van Uithuizen is bereikbaar via telefoonnummer 0900 8844 (30 ct/min).

Groningen: alcohol
Op de Steentilstraat heeft de politie woensdagmiddag een 47-jarige man zonder vaste woonplaats aangehouden. De man werd door getuigen gezien toen hij zijn auto parkeerde in de straat. Zij zagen dat de man zwaar onder invloed aankwam rijden en een koffieshop binnen ging. Nadat de politie was gewaarschuwd werd de man bij zijn auto opgewacht en vervolgens ondanks hevig verzet meegenomen naar het bureau. Daar bleek hij niet in staat een blaastest af te leggen, waarop een arts een bloedproef nam. De verdachte moest ter ontnuchtering worden ingesloten. Zijn rijbewijs werd ingenomen. *Ook elders in de stad werden woensdagavond nog twee bestuurders aangehouden onder invloed van alcohol. Beiden reden in een auto met een promillage van ruim een half promille. De bestuurders kregen een proces verbaal.

Groningen: man weigert ziekenhuis te verlaten
Op het Sontplein heeft de politie woensdagmiddag een 33-jarige Groninger aangehouden. De man weigerde na te zijn behandeld in het ziekenhuis het gebouw te verlaten. Ondanks meerdere aanzeggingen door agenten ging hij steeds weer het gebouw binnen. Hierop werd de man met gepast geweld opgepakt en meegenomen naar het politiebureau. Hij werd voor de rest van de avond en nacht ingesloten.

Groningen: inbreker gepakt
Afgelopen nacht werd een 26-jarige man uit Zwolle aangehouden nadat hij had ingebroken in een café-restaurant aan de Grote Markt. De man was het bedrijf binnen gedrongen door een ruit van een kelder te vernielen. Via een opengebroken deur kwam de man de Martinikerk binnen, waar hij in de elektriciteitskasten begon te rommelen. De man, die beroepsmilitair is, werd meegenomen naar het bureau en overgedragen aan de Koninklijke Marechaussee.

Groningen: zwaar vervoer controle
Woensdagmiddag werden bij een controle op het zwaar vervoer, tien vrachtwagen combinaties gewogen. Alle tien voertuigen bleken zwaar overbeladen te zijn. De hoogste overschrijding was ruim 50 % van het toegestane gewicht. In totaal werd ruim 40 ton slib afgeladen. Alle tien bestuurders kregen een proces verbaal.

Groningen: diefstal parfum
Een 42-jarige stadjer werd woensdagmiddag in een warenhuis aan de Herestraat betrapt bij de diefstal van parfum. De man werd door beveiligingsmedewerkers achterhaald en aan de politie overgedragen In het bureau bleek dat de man nog vier weken straf te goed had. Hij is door de parketpolitie ingesloten.

Groningen: poging overval
Een medewerkster van een garage aan de Ulgersmaweg werd woensdagmiddag bijna beroofd. De vrouw was in de shop van de garage aanwezig toen een ongeveer 16-jarige jongen binnen kwam. Hij overhandigde de vrouw een briefje met de tekst :Dit is een overval. Toen de vrouw niet reageerde pakte de jongen een mes uit zijn kleding en bedreigde de vrouw. De vrouw drukte vervolgens op een telefoonknop en waarschuwde ander personeel. Hierop vluchtte de jongen de shop uit en verdween op een fiets. Er werd geen buit meegenomen.

Inlichtingen: afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (30 ct/min ).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...