Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Groningen

Datum nieuwsfeit: 06-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Groningen
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Groningen, plaats: Diverse 6-12-2001
Politiebericht Groningen
Donderdag 6 december 2001

Dagelijkse berichten

Winschoten: man aangehouden na ruzie
Na een ruzie bij de woning van zijn vriendin aan de Trekweg in Winschoten heeft de politie woensdagmorgen een 47-jarige Winschoter aangehouden. De man wilde zijn opponent, een 24-jarige man eveneens uit Winschoten, met een bierfles te lijf terwijl deze stond te praten met politiemensen die ter assistentie waren geroepen nadat beide mannen om onduidelijke redenen ruzie met elkaar hadden gekregen. De verdachte is na verhoor heengezonden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. De oorzaak van de ruzie is vermoedelijk geluidsoverlast, eerder in de morgen, veroorzaakt door de verdachte.

Sebaldeburen: snelheidscontrole
De politie heeft woensdagmorgen een snelheidscontrole gehouden op de Provinciale Weg in Sebaldeburen. Daarbij werd van 430 voertuigen de snelheid gemeten. Vijfenveertig bestuurders reden harder dan de ter plaatse toegestane maximumsnelheid van 50 km per uur en krijgen een bekeuring. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 81 km per uur.

Hoogezand: gewonde bij ongeval
Bij een verkeersongeval op de Troelstralaan in Hoogezand is woensdagavond een 72-jarige automobilist uit Hoogezand gewond geraakt. De man reed met zijn auto vanuit de Dreeslaan de Troelstralaan op en kreeg daarbij geen voorrang van een lijnbus bestuurd door een 49-jarige buschauffeur uit Muntendam. De bejaarde automobilist kwam bekneld te zitten in zijn zwaar beschadigde wagen en moest door de brandweer worden bevrijd. De man is met lichte verwondingen naar een ziekenhuis gebracht voor onderzoek. Zij auto is door een berger afgevoerd.

Veendam: automobilist botst
Een 81-jarige automobilist uit Veendam is woensdagavond gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Provinciale Weg van Veendam naar de Kielsterachterweg. In een poging een overstekende hond te ontwijken raakte de man de controle over zijn auto kwijt. Hij dientengevolge tegen de middengeleiding en reed vervolgens een verkeerspaal en een lichtmast omver. De automobilist raakte gewond aan het gelaat maar ambulancepersoneel kon volstaan met een behandeling op de plaats van het ongeluk. De auto van de bejaarde Veendammer raakte zwaar beschadigd en is door een bergingsbedrijf weggehaald. De weg Veendam Kielsterachterweg is ruim een uur afgesloten geweest. Het verkeer is gedurende die tijd omgeleid.

Winschoten: jongens aangehouden
Aan de Bovenburen in Winschoten heeft de politie woensdagmiddag twee 14-jarige jongens uit Winschoten aangehouden. De knapen werden door getuigen gezien terwijl ze aan gestalde fietsen zaten waar later schade aan bleek te zijn ontstaan. De jongens werden meegenomen naar het bureau en na verhoor aan de hun ouders overgedragen. Ze ontkenden fietsen te hebben vernield.

Appingedam: snorfietser valt
Met letsel aan een hand en een been werd woensdagmiddag een 48-jarige snorfietser uit Appingedam naar een ziekenhuis gebracht nadat hij aan de Wijkstraat in zijn woonplaats met zijn snorfiets was komen te vallen. De man remde omdat een voor hem rijdende auto vaart minderde. Daarbij verloor hij de controle over de snorfiets en viel.

Delfzijl: automobilist onder invloed
Wegens rijden onder invloed heeft de politie woensdagnacht aan de Uitwierderweg in Delfzijl een 39-jarige automobilist uit Groningen aangehouden. De man bleek bij een routinecontrole te veel te hebben gedronken. De ademanalyse wees 1.3 promille alcohol uit. Na verhoor is de Groninger met een dagvaarding en een rijverbod van 6 uur heengezonden.

Uithuizen: poging tasjesdiefstal; politie zoekt slachtoffer en getuigen
De politie heeft woensdagmiddag aan de Hoofdstraat Oost in Uithuizen een 36-jarige man uit Groningen aangehouden. Kort voor de aanhouding van de man zagen getuigen dat hij in de Hoofdstraat in Uithuizen achter een fietsende vrouw aanrende en probeerde een tas uit een fietsmandje weg te nemen. Dat mislukte echter. Omstanders belden de politie die de man even later aantrof en meenam naar het bureau. De identiteit van de man, die vermoedelijk de Algerijnse nationaliteit heeft, kon niet met zekerheid worden vastgesteld. Daarom is hij overgedragen aan de vreemdelingenpolitie en ingesloten voor nader onderzoek en verhoor. De identiteit van de vrouw wiens tas bijna werd gestolen is nog niet bekend bij de politie. Het is niet uitgesloten dat de vrouw de poging tot beroving niet heeft gemerkt. De politie wil graag contact komen met de vrouw of met getuigen die het voorval hebben zien gebeuren en het slachtoffer mogelijk kennen. Ze worden verzocht te contact op te nemen met de politie in Uithuizen of te bellen. De politie van Uithuizen is bereikbaar via telefoonnummer 0900 8844 (30 ct/min).

Groningen: alcohol
Op de Steentilstraat heeft de politie woensdagmiddag een 47-jarige man zonder vaste woonplaats aangehouden. De man werd door getuigen gezien toen hij zijn auto parkeerde in de straat. Zij zagen dat de man zwaar onder invloed aankwam rijden en een koffieshop binnen ging. Nadat de politie was gewaarschuwd werd de man bij zijn auto opgewacht en vervolgens ondanks hevig verzet meegenomen naar het bureau. Daar bleek hij niet in staat een blaastest af te leggen, waarop een arts een bloedproef nam. De verdachte moest ter ontnuchtering worden ingesloten. Zijn rijbewijs werd ingenomen. *Ook elders in de stad werden woensdagavond nog twee bestuurders aangehouden onder invloed van alcohol. Beiden reden in een auto met een promillage van ruim een half promille. De bestuurders kregen een proces verbaal.

Groningen: man weigert ziekenhuis te verlaten
Op het Sontplein heeft de politie woensdagmiddag een 33-jarige Groninger aangehouden. De man weigerde na te zijn behandeld in het ziekenhuis het gebouw te verlaten. Ondanks meerdere aanzeggingen door agenten ging hij steeds weer het gebouw binnen. Hierop werd de man met gepast geweld opgepakt en meegenomen naar het politiebureau. Hij werd voor de rest van de avond en nacht ingesloten.

Groningen: inbreker gepakt
Afgelopen nacht werd een 26-jarige man uit Zwolle aangehouden nadat hij had ingebroken in een café-restaurant aan de Grote Markt. De man was het bedrijf binnen gedrongen door een ruit van een kelder te vernielen. Via een opengebroken deur kwam de man de Martinikerk binnen, waar hij in de elektriciteitskasten begon te rommelen. De man, die beroepsmilitair is, werd meegenomen naar het bureau en overgedragen aan de Koninklijke Marechaussee.

Groningen: zwaar vervoer controle
Woensdagmiddag werden bij een controle op het zwaar vervoer, tien vrachtwagen combinaties gewogen. Alle tien voertuigen bleken zwaar overbeladen te zijn. De hoogste overschrijding was ruim 50 % van het toegestane gewicht. In totaal werd ruim 40 ton slib afgeladen. Alle tien bestuurders kregen een proces verbaal.

Groningen: diefstal parfum
Een 42-jarige stadjer werd woensdagmiddag in een warenhuis aan de Herestraat betrapt bij de diefstal van parfum. De man werd door beveiligingsmedewerkers achterhaald en aan de politie overgedragen In het bureau bleek dat de man nog vier weken straf te goed had. Hij is door de parketpolitie ingesloten.

Groningen: poging overval
Een medewerkster van een garage aan de Ulgersmaweg werd woensdagmiddag bijna beroofd. De vrouw was in de shop van de garage aanwezig toen een ongeveer 16-jarige jongen binnen kwam. Hij overhandigde de vrouw een briefje met de tekst :Dit is een overval. Toen de vrouw niet reageerde pakte de jongen een mes uit zijn kleding en bedreigde de vrouw. De vrouw drukte vervolgens op een telefoonknop en waarschuwde ander personeel. Hierop vluchtte de jongen de shop uit en verdween op een fiets. Er werd geen buit meegenomen.

Inlichtingen: afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (30 ct/min ).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie