Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Herstructurering De Laares in Enschede van start

Datum nieuwsfeit: 06-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Enschede

Herstructurering De Laares van start
Enschede, 6 december 2001
Akkoord tussen Gemeente, woningcorporaties en ontwikkelaars.

De Gemeente Enschede, de woningcorporaties Domijn, Licht & Lucht en Ons Huis en de ontwikkelaars Amstelland Ontwikkeling en Nijhuis-Hegeman hebben een gezamenlijk akkoord bereikt over de plannen en financiering voor herstructurering van De Laares. In de vergadering van het college van Burgemeester & Wethouders van dinsdag 4 december 2001 is dit besluit bekrachtigd.

De herstructurering zorgt ervoor dat De Laares op sociaal, economisch en fysiek gebied een meer gedifferentieerde woonwijk wordt met woningtypen in diverse prijsklassen in zowel huur als koop. Hiermee krijgt De Laares meer toekomstperspectief. Om dit mogelijk te maken zijn de plannen zoals die in 1999 en 2000 aan de wijk zijn gepresenteerd geactualiseerd en daardoor op onderdelen aangepast.

De corporaties en ontwikkelaars richten gezamenlijk een Wijkontwikkelingsmaatschappij (WOM) op. Deze onderneming gaat de plannen uitwerken en de sloop, nieuwbouw en herinrichting realiseren. Dit zal in nauw overleg met bewoners en andere betrokkenen gebeuren. De rol van de gemeente is daarbij het stellen van de kaders waarbinnen de uitwerking plaatsvindt, zij toetst de bouw- en inrichtingsplannen en verleent vergunningen. De gemeente ziet er op toe dat de bewoners voldoende betrokken worden bij de plannen en ontwikkelingen. Uiteraard blijft de gemeente gedurende het herstructureringsproces betrokken bij de verbeteringen van de leefbaarheid, veiligheid en de sociale aspecten in de wijk.

Om de bewoners van De Laares te informeren over de herstructurering wordt op woensdagavond 12 december 2001 een bijeenkomst georganiseerd. De avond vindt plaats in de kantine van het Stadskantoor (Hengelsosestraat 51) en begint om 20.00 uur. Tijdens de bijeenkomst wordt informatie op hoofdlijnen gegeven. Meer gedetailleerde informatie is nu nog niet beschikbaar en wordt tijdens vervolgbijeenkomsten in februari 2002 gegeven.


---

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie