Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

UvA betreurt vertrek hoogleraar experimentele natuurkunde

Datum nieuwsfeit: 06-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Universiteit van Amsterdam
Zoek soortgelijke berichten
Universiteit van Amsterdam


UvA betreurt vertrek Ad Lagendijk
Gepubliceerd op donderdag 6 december 2001
Woensdag 5 december werd bekend dat prof. dr. Ad Lagendijk, hoogleraar experimentele natuurkunde, bij de UvA vertrekt. De UvA vindt dat bijzonder spijtig; de universiteit heeft zijn wetenschappelijke kwaliteiten altijd hoog ingeschat. Hiervan getuigt ook zijn benoeming tot universiteitshoogleraar in 1996, een positie die hem in de gelegenheid stelde om zich volledig te concentreren op zijn onderzoek in de experimentele natuurkunde.

Die waardering blijkt ook uit de gesprekken die zijn gevoerd om Lagendijk voor de UvA te behouden. Dat is echter niet gelukt. In Lagendijks besluit speelt ook mee dat asbest is aangetroffen in de plafonds van het Van der Waals-Zeeman Instituut, waar onder anderen de onderzoeksgroep van Lagendijk werkt: op last van de arbeidsinspectie heeft de UvA een deel van het experimenteel natuurkundig onderzoek moeten stilleggen. De UvA onderzoekt inmiddels de haalbaarheid van een aantal herhuisvestingscenario's, waarbij anderen meer de optica-onderzoeksgroep van Lagendijk een speciale positie innam. De oplossingen die de universiteit voorziet, hebben Lagendijk kennelijk niet tevreden kunnen stellen.
Bron: UvA Persvoorlichting

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie