Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Positionering SPD

Datum nieuwsfeit: 06-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Federatie van Ouderverenigingen

Positionering SPD

6 december 2001

Positionering SPD

Op 19 november zond staatssecretaris Vliegenthart een brief naar de Tweede Kamer over de SPD. In deze brief wordt de al aangekondigde scheiding toegelicht tussen zorgtaken van de SPD en informatie, begeleiding en advies. De zorgtaken komen onder de functionele aanspraken van de AWBZ en zullen vanaf 2003 door elke erkende instelling geleverd kunnen worden. De andere taken komen in de SPD Nieuwe Stijl.
Vliegenthart schrijft: "Om de stem van de cliënt zowel op collectief als op individueel niveau recht te doen, ben ik in gesprek met belangenorganisaties en SPD'en om de samenwerkingsvormen verder uit te werken. De positionering van de SPD Nieuwe Stijl moet dan ook in samenhang gezien worden met de uitwerking van de Meerjarenafspraak over versterking van de cliëntenorganisaties op regionaal niveau en mijn intentie de belangenverenigingen Onderling Sterk te laten uitgroeien tot een volwaardige partner."
Deze brief zal ook naar belanghebbenden in de regio's gezonden worden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie