Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Symposium betrouwbaarheid technische systemen Eindhoven

Datum nieuwsfeit: 06-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Het Koninklijk Huis
Zoek soortgelijke berichten
Rijksvoorlichtingsdienst
Het Koninklijk Huis

06/12/01 Mr. Pieter van Vollenhoven woont symposium bij over betrouwbaarheid van technische systemen te Eindhoven

Mr. Pieter van Vollenhoven zal op donderdag 6 december het symposium 'Betrouwbaarheid van technische systemen, anticiperen op trends' bijwonen. Hij doet dat in zijn hoedanigheid van voorzitter van de Raad voor de Transportveiligheid. Tijdens de bijeenkomst, die wordt georganiseerd door de Stichting Toekomstbeeld der Techniek (STT) in het Evoluon te Eindhoven, neemt de heer Van Vollenhoven het eerste exemplaar van het boek 'Betrouwbaarheid van technische systemen, anticiperen op trends' van de STT in ontvangst. Tevens reikt hij aan vier prijswinnaars de Riskmanagement Awards uit.

Het symposium wordt door de STT in samenwerking met de Nederlandse Vereniging voor Risicoanalyse en Bedrijfszekerheid (NVRB) en het Genootschap voor Risicomanagement (GvR) georganiseerd. Centraal staan de ontwikkelingen op het gebied van betrouwbaarheid van technische systemen. Hierbij moet worden gedacht aan trends die de betrouwbaarheid beinvloeden. Deze trends zijn onder andere de toenemende complexiteit van de techniek, en kortere tijd waarbinnen de techniek wordt ontwikkeld, de globalisering en een grotere mondigheid van klanten en gebruikers.

Naast de gevolgen die de trends hebben, is in een uitgebreide studie van de STT ook gekeken naar oplossingen. Betrouwbaarheid van technische systemen is niet alleen een zaak van techniek, maar ook van bedrijfsprocessen en de organisatie ervan. De studie is uitgevoerd in samenwerking met diverse sectoren en streeft naar een integrale aanpak van de problematiek. In het boek dat op dit symposium zal worden gepresenteerd wordt het eindresultaat van dit onderzoeksproject beschreven.

Tijdens de bijeenkomst worden Riskmanagement Awards van de NVBR en het GvR uitgereikt. Dit is een prijs die in drie klassen wordt uitgeloofd: Oeuvre Award, Bedrijf Award en Studie Award. Voor deze award komen zowel personen als organisaties in aanmerking. Zij moeten blijk hebben gegeven van een wezenlijke presentatie in het kader van risicomanagement en worden beoordeeld op professionaliteit, originaliteit en toepasbaarheid.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie