Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Wetenschappelijke discussiegroepen op internet zijn nuttig

Datum nieuwsfeit: 06-12-2001
Bron: Rijksuniversiteit Groningen
Zoek soortgelijke berichten
Rijksuniversiteit Groningen

Wetenschappelijke discussiegroepen op internet zijn nuttig

Sociaal wetenschapper Uwe Matzat deed onderzoek naar de maatschappelijke effecten van wetenschappelijke discussiegroepen op het internet. Veel wetenschappers maken - passief danwel actief - gebruik van discussiegroepen op internet (Internet Discussion Groups, IDG), de zogenaamde mailinglijsten en newsgroups. Het is echter onduidelijk welke opbrengsten het gebruik van IDG's voor de individuele wetenschapper heeft - op microniveau - en wat de consequenties voor de informele wetenschappelijke communicatie structuur - op macroniveau- zijn. Ook lijken er verschillen tussen disciplines te zijn wat betreft de populariteit van het gebruik van bepaalde internetinstrumenten. Voor het voorspellen ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie