Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Universitaire vredesdagen in Groningen

Datum nieuwsfeit: 06-12-2001
Bron: Rijksuniversiteit Groningen
Zoek soortgelijke berichten
Rijksuniversiteit Groningen

Helpt diplomatie?

Op 6 en 13 december 2001 vinden de jaarlijkse Universitaire Vredesdagen plaats. Het doel van deze dagen is om actuele thema's op het gebied van Oorlog en Vrede aan de orde te stellen. Dit jaar staat het onderwerp: Helpt diplomatie? centraal. Vandaag de dag worden lang niet alle gewapende conflicten uitgevochten tussen nationale staten. Steeds meer gewapende conflicten vinden plaats binnen staten, tussen onderling verdeelde bevolkingsgroepen. Dergelijke binnenstatelijke conflicten stellen de internationale gemeenschap (staten, internationale organisaties) voor grote dilemma's. De vraag hoe met dergelijke conflicten moet worden omgegaan kan lang niet altijd op bevredigende wijze ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie