Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Ordina tekent intentieverklaring met Kappa Packaging

Datum nieuwsfeit: 06-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ordina Beheer NV
Zoek soortgelijke berichten
Ordina Beheer NV

Utrecht, 6 december 2001

Ordina NV tekent intentieverklaring met Kappa Packaging

Ordina NV heeft vandaag een intentieverklaring getekend met Kappa Packaging voor een strategisch partnership. Dit omvat het overnemen van de aandelen van Boardware B.V., de ICT dochteronderneming van Kappa Packaging, inclusief het door haar ontwikkelde systeem Cobis, alsmede een service overeenkomst om het systeem verder te beheren en te implementeren binnen en buiten Kappa Packaging.

Het Cobis systeem is het enige bedrijfsbrede enterprise planning systeem (ERP) voor het totale logistieke traject in de verpakkingsindustrie. Bij Boardware zijn 18 eigen medewerkers in dienst.

Han Wagter, CFO van Kappa Packaging: "Dit is een belangrijke samenwerking voor Kappa Packaging en voor Boardware. Als één der grootste ondernemingen in de Europese markt voor papier, massief karton en hierop gebaseerde verpakkingen is ICT een belangrijke competentie. Voor de verdere uitbouw van het Cobis systeem hebben we een partner gezocht die ons in staat stelt nieuwe ontwikkelingen, beheer en implementatie versneld en efficiënt te kunnen uitvoeren. Als partner is Ordina in staat om de dienstenportfolio in zijn geheel aan te bieden met een bewezen trackrecord van succesvolle internationale implementaties van ERP oplossingen. Met de verkoop van de aandelen van Boardware is de toekomstige positie verder verstevigd."

Ronald Kasteel, bestuursvoorzitter van Ordina: "Wij hebben de ambitie om toegevoegde waarde te bieden aan onze klanten. De samenwerking met Boardware en Kappa Packaging stelt Ordina versneld in staat haar brede algemene logistieke kennis op maat te maken voor de groeiende en sterk consoliderende verpakkingsindustrie. Bovendien past deze ontwikkeling in de belangrijke trend rond outsourcing en binnen onze strategie om onze opdrachtgevers te volgen naar het buitenland."

Over Ordina
Ordina is een beursgenoteerde en toonaangevende dienstverlener in de markt voor Informatie en Communicatie Technologie. De organisatie, opgericht in 1973, telt thans circa 4200 medewerkers. Ordina ondersteunt opdrachtgevers om met behulp van hoogwaardige informatie- en communicatietechnologie strategisch voordeel te behalen, door toepassing van gedegen vakkennis van ICT in combinatie met voortdurende innovatie en een heldere kijk op bedrijfskundige vraagstukken. Het dienstenpakket omvat onder meer management- en business consultancy, ICT-consultancy, ERP-consultancy en -beheer, applicatie-ontwikkeling en -beheer en het ontwikkelen van embedded software.

Het aandeel van Ordina NV is genoteerd op de Effectenbeurs Euronext te Amsterdam en is opgenomen in de Midkap-index en de Next 150 index.

Over Kappa Packaging:
Kappa Packaging is één van de grootste innovatieve Europese ondernemingen op het gebied van de productie, ontwikkeling en verkoop van verpakkingspapier, massief karton, golf- en massief kartonnen verpakkingen en grafisch en specialiteitenkarton. Met ongeveer 17.000 medewerkers realiseert Kappa Packaging een omzet van meer dan EUR 3,0 miljard.

Met meer dan 100 vestigingen - verspreid over 17 landen in Europa - neemt de onderneming een vooraanstaande marktpositie in. Kappa Packaging richt zich met haar producten vooral op het business-to-business segment van de verpakkingsmarkt.

Voor meer informatie:

Kappa Packaging B.V.
Han Wagter, CFO
Tel. +31 40 - 214 0822
www.kappapackaging.com

Ordina NV
Ronald Kasteel, voorzitter Raad van Bestuur
Tel. +31 30 - 2984159
www.ordina.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie