Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Overeenkomst over Randstadrail Den Haag - Zoetermeer

Datum nieuwsfeit: 06-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Verkeer en Waterstaat
Zoek soortgelijke berichten

Ministerie van Verkeer en Waterstaat


www.minvenw.nl

Overeenkomst over randstadrail

Dit is een gezamenlijk persbericht van het ministerie van Verkeer en Waterstaat, stadsgewest Haaglanden en stadsregio Rotterdam

OVEREENKOMST OVER RANDSTADRAIL

Het ministerie van Verkeer en Waterstaat, stadsgewest Haaglanden en stadsregio Rotterdam hebben overeenstemming bereikt over Randstadrail. Minister Netelenbos van Verkeer en Waterstaat, portefeuillehouder Bruins van stadsgewest Haaglanden en portefeuillehouder Janssens van stadsregio Rotterdam hebben hiertoe op donderdag 6 december het definitieve contract ondertekend.

RandstadRail is een lightrailsysteem dat de centra van Den Haag, Rotterdam en Zoetermeer met elkaar verbindt. Hierbij wordt ondermeer gebruik gemaakt van de bestaande Hofpleinlijn tussen Rotterdam en Den Haag en de Zoetermeerlijn tussen Den Haag en Zoetermeer. RandstadRail rijdt in Rotterdam direct door op het metronet richting Slinge en in Den Haag direct door op het tramnet richting Den Haag Zuid-West.

De bijdrage van het Rijk bedraagt 1,7 miljard gulden, de gezamenlijke bijdrage van de regio.s 300 miljoen gulden. De rijksbijdrage is een vast bedrag, waarbij de risico.s voor de realisatie van het project zijn overgedragen aan de regio.s. Hiervoor hebben de drie partijen aparte financiële afspraken gemaakt.

RandstadRail betekent een grote groei van het aantal reizigers per dag: op de Zoetermeerlijn van 17.000 naar 42.000 reizigers en op de Hofpleinlijn van 7.000 naar 35.000 reizigers per dag. De voorbereiding is al in volle gang en de daadwerkelijke aanleg start in 2003; vanaf 2006 kunnen de eerste reizigers gebruik maken van de nieuwe verbindingen.

Voor meer informatie:

Jacqueline Roos, stadsgewest Haaglanden 06-23587538 Michael Sijbom, stadsregio Rotterdam 010-4172652 Leonne Gartz, ministerie van Verkeer en Waterstaat 070-3516100

06 dec 01 18:00

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie