Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten district Aa & Dommel

Datum nieuwsfeit: 06-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Brabant-Noord
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Boxtel 6-12-2001
Politiebericht district Aa & Dommel

ZOON AANGEHOUDEN VOOR BEDREIGING VADER (Helvoirt)

Donderdagmorgen vroeg heeft een 24-jarige zoon zijn vader in hun woning aan de Gulden-berg in Helvoirt bedreigd. Hij is aangehouden. De jongen meldde zich vannacht bij de wo-ning van zijn ouders voor geld. Zijn vader opende de deur en zei tegen hem dat hij geen geld kreeg. Op dat moment sloeg de jongen zijn vader met een ijzeren staaf en bedreigde hem met de dood. De vader werkte de zoon naarbuiten en waarschuwde de politie. Op dat moment betrad de jongen met geweld de woning, waarop zijn ouders naarbuiten vluchtten. De inmid-dels gearriveerde agenten hebben een rolluik moeten forceren om de jongen in de woning aan te kunnen houden.

ZESTIG AUTOMOBILISTEN BEKEURD BIJ SNELHEIDSCONTROLES (Sint Oe-denrode / Vught)

Woensdagmiddag zijn bij twee snelheidscontroles in Sint Oedenrode en Vught in het totaal 60 overtreders bekeurd.

Sint Oedenrode: Hier zijn 30 automobilisten bekeurd voor overtreding van de max. snelheid van 30 km/h. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 58 km/h.

Vught: Op de Rijksweg N65 in Vught zijn eveneens 30 automobilisten bekeurd voor overtreding van de max. snelheid van 70 km/h. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 107 km/h.

KLUIS ONTVREEMD BIJ INBRAAK (Helvoirt)

Van woensdag op donderdag is ingebroken in een bedrijfspand aan de Broekwal in Helvoirt. Uit het pand is een kluis met nog onbekende inhoud ontvreemd.

VROUW DRINKT VIERMAAL TEVEEL EN VEROORZAAKT AANRIJDING (Boxtel)

Woensdagavond heeft een 52-jarige automobiliste uit Boxtel op de Beukums in haar woon-plaats zwaar onder invloed van alcohol een geparkeerde auto geramd. De vrouw bleek onge-veer viermaal de toegestane hoeveelheid alcohol te hebben gedronken. Uit nader onderzoek bleek dat het rijbewijs van de vrouw i.v.m. eerder drankmisbruik al was ingevorderd. Voor alle misdrijven is proces-verbaal opgemaakt.

BOOM DOOR HARDE WIND OP AUTO (Vught)

Woensdagavond is bij een restaurant aan de Rijksweg N65 in Vught door de harde wind een boom op een auto gevallen. De eigenaar van het voertuig kwam na een diner naar buiten en zag de boom op zijn auto liggen. De schade bestond uit een kapotte ruit en krassen.

MAN LICHTGEWOND BIJ ÉÉNZIJDIG VERKEERSONGEVAL (Nijnsel)

Woensdagmiddag is een 30-jarige inwoner uit Uden op de Sonseweg in Nijnsel lichtgewond geraakt bij een éénzijdig verkeersongeval. De man reed vanuit de richting Son in de richting Veghel en is vermoedelijk door een klapband de macht over het stuur kwijtgeraakt. Hij botste in de tunnelbak tegen de wanden aan en kwam uiteindelijk tot stilstand. Hij is per ambulance met pijn in de nek overgebracht naar het ziekenhuis. De auto liep zware schade op.

AANBIEDING (Schijndel)

Donderdagmiddag meldde zich een eigenaar van een bedrijf uit Schijndel op het politiebu-reau met een nogal verwarrende nota. De man kreeg een sterk op een nota gelijkend aan-vraagformulier van een bedrijf uit Amsterdam om een advertentie te plaatsen in een tele-foongids. Aan het formulier zat een acceptgirokaart voor een bedrag van Fl.589,05. De in-druk wordt gewekt dat het om een nota gaat. Een onoplettende lezer is geneigd om over te gaan tot betaling. Een landelijk dagblad waarschuwde eerder deze week over soortgelijke praktijken in Friesland.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie