Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Krediet van 10 miljoen gulden voor strategische verwervingen

Datum nieuwsfeit: 06-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Rotterdam
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Rotterdam

Krediet van fl. 10 miljoen voor strategische verwervingen

(4-12) Het College van B. en W. stelt de Gemeenteraad voor om een krediet van 4,54 (fl. 10) miljoen per jaar beschikbaar te stellen voor strategische verwervingen van onroerende zaken binnen het grondgebied van de gemeente Rotterdam. Het krediet wordt gedekt uit de herontwikkeling van deze objecten.
Het gaat om de verwerving van onroerende zaken die voor de ruimtelijke, economische en stedenbouwkundige ontwikkeling van de stad van strategisch belang zijn. Het kunnen verwervingen in verschillende soorten gebieden zijn, bijvoorbeeld locaties waar ontwikkelingen worden voorzien, maar waar op korte termijn nog geen uitzicht is op een bestemmingswijziging. Of om gebieden waar de gemeente zelf zwaar investeert en de gemeente met de verwervingen doelstellingen kan realiseren die anders moeilijk bereikbaar zijn. Strategische verwervingen kunnen ook worden gedaan in gebieden waar de gemeente functies wil realiseren die geen hoge huur kunnen opbrengen. Aangekochte objecten komen in beheer van het OntwikkelingsBedrijf Rotterdam totdat ze in de planontwikkeling van een gebied worden opgenomen. Ze worden dan tegen boekwaarde ingebracht in de betreffende grondexploitatie. Om effectief te kunnen opereren, wordt een korte instemmingsprocedure voorgesteld, waarbij het College van B. en W. over de verwerving beslist.
Het krediet voor strategische verwervingen is een aanvulling op de huidige mogelijkheden die de gemeente heeft om strategische objecten aan te kopen, maar die niet geschikt zijn om het omschreven doel te realiseren.
De raadscommissie voor Ruimtelijke Ordening en Grondzaken en die voor Financien hebben positief geadviseerd over het voorstel.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie