Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Winschoten: politie zoekt getuigen ongeval

Datum nieuwsfeit: 07-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Groningen
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Groningen, plaats: Diverse 7-12-2001
Politiebericht Groningen (middageditie) Vrijdag 7 december 2001

Editie vrijdagmiddag

Winschoten: politie zoekt getuigen ongeval
De politie is op zoek naar mensen die vrijdagmorgen 6 december getuige zijn geweest van een ernstig verkeersongeval in de Langestraat in Winschoten. Rond 11.40 uur werd daar een 62-jarige vrouw uit Vriescheloo door een achteruitrijdende vrachtauto, bestuurd door een 41-jarige man uit Meerloon, overreden. De vrouw liep diverse botbreuken en ernstig inwendig letsel op en is opgenomen op de intensive care afdeling van een ziekenhuis in Groningen. Haar toestand is zorgelijk. De toedracht van het ongeval is nog niet geheel duidelijk. Ondanks verklaringen van getuigen kan de exacte oorzaak van het ongeval nog niet worden vastgesteld. Daarom wil de politie graag in contact komen met getuigen die het ongeval hebben zien gebeuren. Zij worden dringend verzocht contact op te nemen met de politie in Winschoten, telefoonnummer 0900 8844.

Stadskanaal: zwangere vrouw gewond bij ongeval
Een vrouw uit Stadskanaal (leeftijd onbekend) is vrijdagmorgen gewond geraakt bij een verkeersongeval aan de Handelskade in haar woonplaats. De vrouw reed na een bezoek aan een vroedvrouw met haar fiets vanuit een uitrit de weg op. Ze werd daarbij aangereden door een passerende auto, bestuurd door een 31-jarige vrouw uit Stadskanaal. De fietsster kwam te vallen en liep vermoedelijk een beenbreuk op. Ze werd voor behandeling overgebracht naar een ziekenhuis. Door de val bleek dat medisch ingrijpen aangaande haar nagenoeg voldragen zwangerschap noodzakelijk was. De vrouw schonk kort daarop het leven aan een gezonde dochter.

Alteveer: gewonde bij ongeval
Bij een verkeersongeval op de Veenhofsweg in Alteveer is vrijdagmorgen een 39-jarige automobiliste uit Altveer gewond geraakt. De vrouw werd in een flauwe bocht door de laagstaande zon in combinatie met een nat wegdek verblind en botste nagenoeg frontaal tegen een tegemoetkomende auto, bestuurd door een 37-jarige man, eveneens uit Alteveer. Het slachtoffer liep hoofdletsel op en is voor behandeling naar een ziekenhuis gebracht. Beide autos liepen aanzienlijke schade op en zijn door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Veendam: valpartijen door gladheid
Een 40-jarige man uit Veendam en een 16-jarige meisje, ook uit Veendam zijn vrijdagmorgen gewond geraakt na, tengevolge van de gladheid, met de fiets te zijn gevallen. De man gleed met zijn fiets onderuit aan de Vredenlustlaan toen hij de stoep op wilde rijden. Hij liep heupletsel op en werd voor behandeling naar een ziekenhuis gebracht. Het meisje kwam met de fiets te vallen in een bocht van de Sorghvlietlaan. Zij liep knieletsel op en is door een huisarts behandeld waarna ze naar huis kon.

Loppersum: inbreker overlopen
In haar ouderlijke woning aan de Zijlvest in Loppersum overliep een 15-jarige meisje vrijdagmorgen een inbreker. Het kind bevond zich op de bovenetage van de woning toen ze beneden gestommel hoorden. Ze dacht dat haar zus was thuisgekomen en ging naar beneden. Daar trof ze een onbekende man die door een vernield keukenraam naar binnen was geklommen. De inbreker vluchtte toen hij werd overlopen, ook weer door het kapotte raam. Hij nam geen buit mee. Onderzoek in de buurt door de politie leverde niets op. Er wordt een nader onderzoek ingesteld.

Groningen: ontevreden klant ketent zich vast
Een ontevreden klant bij een uitkeringsinstantie aan de Dierenriemstraat uitte vrijdagmiddag op een bijzondere manier zijn onvrede. Hij was het niet eens met zijn uitkering en weigerede het pand te verlaten. Hij ketende zichzelf met een handboei vast aan een cv buis. De gewaarschuwde politie kwam met een betonschaar ter plaatse. Met enig knipwerk werd de ontevreden klant bevrijd en kon hij het gebouw rustig verlaten.

Groningen: aanrijding op Ankemaheerd
Vrijdagochtend reed een 28-jarige automobilist die zijn beslagen ruiten aan het schoonmaken was op de Ankemaheerd van achteren tegen een 13-jarige fietser aan. De jongen voerde geen licht op zijn fiets. Hij werd met schaafwonden en hoofdletsel naar het ziekenhuis gebracht.

Groningen: gladheid zorgt voor ongeval
Een 42-jarige fietsster uit Groningen kwam vrijdagochtend in de bocht van het fietspad tussen de Zilverlaan en de Friesestraatweg door de gladheid ten val. Zij ging met haar fiets onderuit en brak vermoedelijk haar been. Zij is naar het ziekenhuis gebracht.

Inlichtingen: afdeling Communicatie, 0900 - 8844 ( 30 ct/min ).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie