Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politie Utrecht onderschept 650.000 XTC pillen in Duitsland

Datum nieuwsfeit: 07-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 7-12-2001
Extra persbericht Regionaal, 10.00 uur

Grote XTC vangst

Naar aanleiding van een grootschalig rechercheonderzoek door de Politie Regio Utrecht werden op maandag 3 december 2001, in Eschweiler (Duitsland), 650.000 XTC pillen in beslag genomen. Een rechercheteam van de Politie Regio Utrecht startte begin 2001 een onderzoek naar de export van verdovende middelen. Tijdens het onderzoek werd duidelijk dat een criminele organisatie zich schuldig maakte aan grootschalige export van XTC pillen. De pillen werden verborgen in een tiental voor export bestemde motorblokken, die via een Duits auto-onderdelen bedrijf in Eschweiler (Duitsland) getransporteerd zouden worden naar Australië. De motoren maakten deel uit van een grotere partij auto-onderdelen. De motorblokken werden uitgehold en geprepareerd voor het verbergen van de XTC.

Op maandag 3 december werden de twee eigenaren van het auto-onderdelen bedrijf aangehouden door de Duitse politie. De mannen - 40 en 45 jaar oud en afkomstig uit Duitsland worden verdacht van betrokkenheid in deze drughandel.

Op dinsdag 4 december werd door een viertal mannen uit Nederland een nieuwe partij auto-onderdelen bij het bedrijf aangeleverd. Na aflevering van het transport werden de vier mannen op verzoek van het Openbaar Ministerie in Utrecht aangehouden. Het betrof een 34-jarige man uit Nieuwegein, een 32-jarige man uit Middenmeer en twee mannen van 31 en 33 jaar uit Den Bosch. De mannen worden ervan verdacht deel uit te maken van een criminele organisatie die zich bezig houdt met de handel in verdovende middelen.

De twee eigenaren van het Duitse autobedrijf zijn inmiddels weer op vrije voeten gesteld. Van hen werd vastgesteld dat zij geen deel uit maakten van de organisatie. De vier Nederlandse mannen zitten nog in Duitsland vast. Er zal om hun uitlevering worden verzocht.

Naar aanleiding van de aanhoudingen en de in beslaggenomen onderdelen in Duitsland, werden in Nederland op een achttal locaties doorzoekingen verricht. Hierbij werd een 39-jarige man uit Heerlen en een 67-jarige man uit Amsterdam aangehouden. Tevens werden nog eens 150.000 XTC pillen, twee hennepkwekerijen ontmanteld, vijf voertuigen en een vuurwapen in beslag genomen.

De in totaal 800.000 XTC pillen vertegenwoordigen op de Nederlandse markt een waarde van 7,2 miljoen Euro.
Het onderzoek wordt voortgezet

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie