Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Uitvoering bomenbeleidsplan van start in Nieuwegein

Datum nieuwsfeit: 07-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Nieuwegein
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Nieuwegein

Uitvoering bomenbeleidsplan van start in Doorslag, inloopavond 12 december
De gemeente Nieuwegein gaat in de wijk de Doorslag 280 bomen verwijderen. Daarnaast worden nieuwe bomen aangeplant en de groeiplaats van enkele bestaande bomen verbetert. Het verwijderen van 280 bomen zal in februari en maart 2002 plaatsvinden. Als leidraad hiervoor is het Bomenbeleidsplan 2001-2011 gehanteerd. Tijdens het tot stand komen van het Bomenbeleidsplan is geconstateerd, dat het kappen van bomen vaak een gevoelige zaak is. Mensen en bomen hebben iets met elkaar. De gemeente Nieuwegein wil dan ook aan de betrokkenen zoveel mogelijk uitleggen en verduidelijken waarom er bepaalde maatregelen ten aanzien van het bomenbestand worden genomen. Daarom wordt op woensdag 12 december van 20.00 tot 21.30 uur in het gemeentehuis van Nieuwegein een inloopavond georganiseerd.
Na de inloopavond worden de kapvergunningen aangevraagd. Na officiële publicatie van de kapaanvragen in de Molenkruier hebben bewoners twee weken de tijd om telefonisch en of schriftelijk hun belangen kenbaar te maken. Deze belangen worden meegenomen in de beslissing voor het verlenen van de kapvergunningen.
Er kan pas officieel bezwaar worden aangetekend na publicatie van de verleende kapvergunningen in de Molenkruier.

Het betreft hier de bomen, die in het Bomenbeleidsplan zijn aangegeven als zo spoedig mogelijk te verwijderen bomen en nadrukkelijk géén monumentale of beeldbepalende bomen. Bij de bepaling van de te verwijderen bomen is zorgvuldig gekeken naar de noodzakelijkheid (optreden van directe of toekomstige gevaarlijke situaties) en het Bomenbeleidsplan Nieuwegein 2001-2011.

Uiterlijke datum voor het afronden van de werkzaamheden (voor wat betreft het verwijderen van bomen) is 15 maart 2002. Dit in verband met het broedseizoen voor vogels.

Klik hier voor een overzicht.

In het overzicht is op alfabetische volgorde per straat aangegeven om welke en hoeveel bomen het gaat.


---

Invoerdatum 6-12-2001

---

Copyright © Gemeente Nieuwegein Martinbaan 2
3439 NN Nieuwegein

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie