Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

ANP neemt Hilversumse fotopersbureau Kippa over

Datum nieuwsfeit: 07-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

ANP

ANP neemt Kippa over

Het Algemeen Nederlands Persbureau ANP heeft met het Hilversumse fotopersbureau Kippa Photo Agency BV in principe overeenstemming bereikt over een 100% overname.

KIPPA BV is in Nederland het bekendste en grootste fotopersbureau op het gebied van entertainment ( RTV, muziek, film en beroemdheden uit binnen- en buitenland).
Ook de activiteiten op het gebied van natuurfotografie van KINA BV (KIPPA NATUUR BV). worden door het ANP overgenomen. Partijen streven ernaar om de juridische overname van de beide BVs met ingang van 1 januari 2002 te laten ingaan.

Het ANP beschouwt KIPPA als een belangwekkende verrijking van de eigen fotodienst, die zich immers vooral bezighoudt met nieuwsfotografie. Het ANP levert jaarlijks meer dan 50.000 nieuwsfotos uit binnen- en buitenland aan de Nederlandse media en aan de zakelijke markt. Bovendien beschikt het over een digitaal fotoarchief met meer dan een half miljoen beelden en een dia-archief van bijna twee miljoen beelden.

Bij KIPPA werken twaalf mensen, onder wie drie fotografen die vooral de studios in Hilversum en Aalsmeer tot hun werkterrein hebben. Het bedrijf werd in 1953 opgericht en heeft een uitstekende reputatie opgebouwd. Vanuit Hilversum worden dagbladen, omroepbladen en tal van andere klanten voorzien van actuele fotos en archieffotos uit de wereld van showbusiness en entertainment. Het archief van Kippa beslaat enkele miljoenen fotos en dias. Daarnaast beheert en exploiteert KIPPA beeldmateriaal van derden, zoals bijvoorbeeld dat van SBS.

KINA (twee werknemers) is een agentschap voor natuurfotografie, zowel digitaal als op dia. Het vertegenwoordigt ruim dertig gerenommeerde natuurfotografen. KINA is ruim twee jaar geleden opgezet in nauwe samenwerking met Natuurmonumenten waarvoor KIPPA NATUUR ook andere beeldactiviteiten verzorgt. In relatief korte tijd heeft KINA zich een eigen plek in fotoland weten te verwerven.

De overname betekent voor het ANP een extra impuls aan de internationale exploitatie van fotomateriaal. KIPPA beschikt over een prima netwerk in België, vooral in Vlaanderen, een markt waar het ANP in samenwerking met het Belgische persbureau Belga meer activiteiten zal gaan ontplooien. Ook voor KINA bestaat vanuit het buitenland concrete interesse. Het ANP beschikt als deelnemer in het Europese fotopersbureau EPA over een verkoopnetwerk in ruim veertien Europese landen.

Na de overname zal snel worden begonnen met samenwerking op het gebied van verkoop, marketing, beeldtechniek en verdere digitalisering van de beeldarchieven. Het ANP verwacht dat de overname soepel zal verlopen. De sfeer en de cultuur bij KIPPA / KINA sluiten goed aan bij die van ANP Beeld en er bestaat al sinds lange tijd een goed contact tussen beide bureaus.

Voor informatie:

Gérard Bed
ANP 070-4141386

Nicolien Trommelen
Kippa B.V. 035-6836969

ANP Pers Support, de redactie van het ANP is niet verantwoordelijk


07 dec 01 11:15

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie