Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Groningen

Datum nieuwsfeit: 07-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Groningen
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Groningen, plaats: diverse 7-12-2001
Politiebericht Groningen
vrijdagochtend 7 december 2001

Dagelijkse berichten

Groningen: botsing met stoepje
Een 24-jarige Groninger botste donderdagmiddag op de Rijksweg met zijn bromfiets tegen een stoepje. De man reed op de Rijksweg vermoedelijk door het rode licht. Hij moest vervolgens uitwijken voor een afslaande personenauto en kwam daarna in aanraking met het trottoir. De man kwam met zijn bromfiets op straat terecht en liep enkelletsel op. Hij moest naar een ziekenhuis worden gebracht.

Groningen: vrouw loopt hersenschudding op
Op de Laan Corpus den Hoorn kwam een 36-jarige vrouw uit Groningen in botsing met een 78-jarige automobilist. De vrouw werd door de bestuurder van de auto van achteren aangereden toen zij links af sloeg. Zij kwam vervolgens, nadat ze enkele meters op de motorkap was meegesleurd ten val. De vrouw liep door de botsing been- en hoofdletsel op. Zij moest naar het ziekenhuis.

Groningen: bromfietsen voldoen niet aan de eisen Bij een bromfiets controle op de Parkallee werden donderdagavond 17 bromfietsen op de rollentestbank geplaatst. Slechts twee bromfietsen konden de controle doorstaan. Aan de overige bromfietsen werden verschillende gebreken vastgesteld. Een van de bromfietsen werd aan het bureau geplaatst, deze bleek van diefstal afkomstig.

Groningen: alcohol
Gedurende de gehele avond werden op diverse plaatsen in de stad alcoholcontroles gehouden. Ruim honderd automobilisten moesten een blaastest afleggen. Twee bestuurders kregen een proces verbaal. Op de Laan Corpus den Hoorn was een 36-jarige man uit Midwolda de verdachte. Hij blies 1.4 promille en moest zijn rijbewijs inleveren. Terwijl op de Madame Curiestraat een 41-jarige stadjer een proces verbaal kreeg voor een promillage van 1.2 promille.

Groningen: vechtpartij
De politie moest afgelopen nacht op de Oude Kijk int Jatstraat drie mannen uit elkaar halen bij een vechtpartij. De heren waren op straat met elkaar slaags geraakt en er werden over en weer flinke klappen uit gedeeld. Een 47-jarige stadjer liep daarbij fors oogletsel op, maar hij wilde zich niet laten behandelen. Hij bleek behoorlijk onder invloed van alcohol. De drie kregen allen een proces verbaal voor het veroorzaken van overlast en werden na verhoor de straat weer opgestuurd.

Groningen: geen verlichting en geen rijbewijs en geen geld Een 21-jarige Groninger werd afgelopen nacht op de Steentilstraat opgepakt. De man reed in een auto zonder de verlichting van de auto brandde. Toen agenten hem aanhielden bleek de man niet in het bezit van een rijbewijs. Aan het bureau werd bovendien vastgesteld dat de man nog bijna tweeduizend gulden aan boetes moest betalen en veertien dagen gevangenisstraf moest uitzitten. Hij hoefde het bureau niet meer uit en werd ingesloten voor de parketpolitie.

Westerlee: dode bij verkeersongeval
Een 22-jarige man uit Scheemda is vrijdagochtend om het leven gekomen bij een eenzijdig verkeersongeval op de Emergoweg in Westerlee. De man reed in zijn personenauto en is in de bocht richting Oude Pekela van de weg geraakt, waarna hij tegen een boom botste. De bestuurder zat bekneld in zijn auto. De brandweer wist hem uit het voertuig te bevrijden. De man overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. De politie stelt een nader onderzoek in naar de toedracht van het ongeval.

Nuis: snelheidscontrole
De politie heeft donderdagochtend een snelheidscontrole gehouden op de Nieuweweg in Nuis. Op deze locatie werd van 270 voertuigen de snelheid gemeten. 34 Bestuurders reden sneller dan de maximum toegestane snelheid van 80 km/uur. De snelste reed 96 km/uur.

Winschoten: vrouw gewond bij verkeersongeval
Bij een verkeersongeval in de Langestraat in Winschoten is donderdagochtend een 62-jarige vrouw uit Vriescheloo gewond geraakt. Vermoedelijk is de vrouw op onbekende wijze onder een achteruitrijdende vrachtauto terecht gekomen, waarna zij werd overreden. Dit voertuig werd bestuurd door een 41-jarige man uit Meerloon. De vrouw is ter plaatse behandeld door het Mobiel Medisch Team. Met ernstig borstletsel is zij naar het ziekenhuis in Winschoten gebracht. Later is de vrouw door de traumaheli naar het AZG vervoerd. De politie stelt een nader onderzoek in naar de toedracht van de aanrijding.

Appingedam en Noordhorn: automobilisten onder invloed Wegens het rijden onder invloed heeft de politie donderdagnacht in de Molenstraat in Appingedam een 40-jarige man uit Appingedam aangehouden. Bij een routinecontrole bleek de man te veel alcohol op te hebben. (1,05 promille) Na verhoor op het politiebureau is de man met een dagvaarding heengezonden. Ook in Noordhorn liep een automobilist tegen de lamp. Daar werd een 50-jarige man uit Kollum door de politie op de Rijksstraatweg aangehouden voor rijden onder invloed. Na de ademanalyse bleek de man te veel op te hebben. (1,05 promille) Ook deze bestuurder werd na verhoor met een dagvaarding heengezonden.

Winschoten: inbraak
Woensdagnacht werd er ingebroken in een kapperszaak in de Mauritsstraat in Winschoten. Onbekenden forceerden een thermopane raam en een uitzetraam. De daders namen onder meer divers kappersgerei en een cd-wisselaar met 100 cds weg. De politie onderzoekt de inbraak.

Appingedam: minderjarigen aangehouden na bedreiging De politie heeft donderdagochtend in Appingedam een 14- en 16 jarige jongen uit Appingedam voor bedreiging aangehouden. Dit nadat beiden op een school aan de Heiliggravenweg amok hadden gemaakt en met een mes zouden hebben gedreigd. Na onderzoek bleek alleen de 14-jarige jongen met een mes te hebben gedreigd. Op zijn aanwijzing kwam het mes boven water. Beide verdachten zijn na verhoor in vrijheid gesteld.

Midwolda: jongen aangehouden voor afsteken vuurwerk De politie heeft donderdagavond een 16-jarige jongen uit Midwolda aangehouden voor het afsteken van vuurwerk. De jongen bleek nog meer vuurwerk in zijn bezit te hebben, hetgeen in beslag werd genomen. Na verhoor werd de zaak overgedragen aan bureau Halt.

Inlichtingen afdeling Communicatie tel. 0900-8844 (30ctpm)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie