Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Expositie 'Ede eigentijds, architecteur van 1990 tot heden'

Datum nieuwsfeit: 07-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Ede
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Ede

Expositie 'EDE EIGENTIJDS, architectuur van 1990 tot hEDEn'

In de centrale hal van het Raadhuis is de expositie te zien over eigentijdse architectuur in de Gemeente Ede.

De expositie toont jonge architectuur aan de hand van fotos, tekeningen en maquettes. Hierbij is ook een speciaal boekje over jonge architectuur uitgebracht. Dit boekje bevat 40 eigentijdse gebouwen van Ede en Bennekom en is te koop voor 7,50 ( 3,40) bij de VVV Veluwe Vallei van Ede en Bennekom.

Ede Eigentijds presenteert zeer uiteenlopende gebouwen, van het technische tandheelkundig laboratorium van Theo Verburg tot de urban villas aan de Stationsweg van Cornelis van de Ven - met hun overduidelijke parallelen met de omringende architectuur van honderd jaar geleden. Ook te zien is de expressieve architectuur van de nieuwe supermarkt van Arend Ottink in Bennekom tot het haast grafische ontwerp van Neutelings Riedijk voor een drukkerij .

Eigentijds betekent letterlijk: van deze tijd. Niet alleen strakke en technische vormen maken deel uit van de architectuur die nu wordt ontworpen en gebouwd. Ook historische referenties en romantische elementen zijn onderdeel van de architectuur die de afgelopen jaren is gecreëerd. Eén blik op de tentoonstelling Ede Eigentijds maakt duidelijk dat de nieuwe architectuur veelzijdig is en niet onder één noemer te vangen.

De expositie Ede Eigentijds, architectuur van 1990 tot hEDEn is de zesde expositie op het gebied van Ruimtelijke Ontwikkeling en Beheer en is opgesteld in de centrale hal van het Raadhuis(hoofdingang). De openingstijden zijn maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur.


---

Ede, 6 december 2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie