Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Expositie 'Vurige dagen' in Ede

Datum nieuwsfeit: 07-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Ede
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Ede

Expositie 'VURIGE DAGEN, verstandig stoken in haard en kachel'

De expositie Vurige Dagen is de zevende expositie op het gebied van Ruimtelijke Ontwikkeling en Beheer in het stadskantoor De Doelen in Ede. In de expositie wordt aandacht besteed aan verstandig stoken van open haard en houtkachel: hoe kunnen we zo verantwoord mogelijk omgaan met het binnenshuis stoken van vuur, wat is de weerslag op het milieu, onze gezondheid en de directe omgeving?

Als de dagen korter worden, en de killere temperaturen hun opwachting maken, steekt Nederland massaal de open haard en de houtkachel aan. Niet om het huis te verwarmen: dat doet veelal de centrale verwarming. Het gaat ons om de sfeer van het open vuur, om de gezelligheid, om het idee van het buitensluiten van de kou door een vuurtje aan te steken.

De rook uit open haarden en kachels heeft zijn weerslag op het milieu. De kwaliteit van de lucht binnenshuis kan ook te lijden hebben, als er bijvoorbeeld niet genoeg trek is van schoorsteen of kachel. Daarnaast geeft iedere soort kachel een ander rendement. Genoeg zaken om over na te denken, en deze expositie zet deze zaken, en meer, op een rijtje.

De expositie Vurige Dagen is te zien tot midden januari 2002. Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur en op vrijdag bovendien tot 20.00 uur. Locatie: Stadskantoor De Doelen, Raadhuisplein 2 in Ede. De toegang is gratis.

---

Ede, 6 december 2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie