Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Modeljaarvernieuwingen voor Land Rover Freelander

Datum nieuwsfeit: 07-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
AutoRai

7-12-2001

Modeljaarvernieuwingen voor Land Rover Freelander

De vernieuwde Freelander staat in de showrooms van de Land Rover Experience Centres. Gelijk met de introductie van het nieuwe modeljaar werd het model op de Noord Amerikaanse markt gelanceerd.

De Land Rover Freelander werd eind 1997 in Europa geïntroduceerd en kreeg sindsdien verschillende onderscheidingen. Al snel werd de Freelander de bestverkopende 4x4 in Europa. In 2000 onderging de compacte Land Rover al belangrijke wijzigingen, zoals bijvoorbeeld twee nieuwe motoren een 2,5 liter V6 benzinemotor met 177 pk/ 130 kW en een common rail turbodiesel met 112 pk/ 82 kW. De V6 kreeg een vijftraps automatische transmissie met CommandShift, die optioneel ook in combinatie met de turbodiesel te verkrijgen is.

Voor 2002 zijn de lijnen van de Freelander opgefrist. De voor- en achterbumper, wielkastverbreders, deurhendels, bescherming op de achterdeur en de tankdop zijn nu zwart in plaats van grijs. De richtingaanwijzers in de achterbumper zijn nu van rookglas. Verder zijn er behalve nieuwe lichtmetalen velgen ook twee nieuwe carrosseriekleuren Vienna Green en Zambezi Silver verkrijgbaar.

Het interieur van de Freelander is eveneens aangepast. Een extra kleur voor de interieuruitrusting zwart is nu leverbaar naast de al bestaande kleur grijs. Zwart geeft het interieur in combinatie met de stoelbekleding in leer en alcantara een moderne, prestigieuze sfeer. De middenconsole en het instrumentenpaneel zijn daarbij ook in het zwart uitgevoerd.

Om het interieur van het driedeurs model te onderscheiden van dat van het vijfdeurs model, is de kleur van de ventilatieroosters, de bediening van de verwarming en de speakers Gunmetal in de driedeurs en zwart in het vijfdeurs model.

Het basis-geluidspakket heeft zes speakers. De nieuwe optionele Harman/Kardon-unit met cd-speler heeft zelfs een geluidssysteem met negen speakers met bediening op het stuur, subwoofer en kan worden uitgerust met een power-amplifier. Een cd-wisselaar is als accessoire leverbaar.

De Freelander is verkrijgbaar als 1,8 liter benzinemotor met personenwagenkenteken vanaf 28.900 / f 63.687,- (incl. BTW) en met bedrijfswagenkenteken vanaf 20.644 / f 45.493 (excl. BTW); als 2,0 liter viercilinder common rail turbodieselmotor (Td4) met personenwagenkenteken vanaf 33.000 / f 72.722 (incl. BTW) en met bedrijfswagenkenteken vanaf 22.003 / f 48.488 (excl. BTW); en als V6 2,5 liter benzinemotor met personenwagenkenteken vanaf 39.350 / f 86.716 (incl. BTW) en met bedrijfswagenkenteken 26.460 / f 58.310 (excl. BTW). Leaseprijs met geelkenteken vanaf f 1.409 (excl. BTW) op basis van 48 maanden tot een maximum van 20.000 km, full operational lease.

Vanaf 28 november 2001 is op alle nieuwe Land Rover modellen drie jaar fabrieksgarantie met een maximum tot 100.000 km van toepassing.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie