Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

ISpQ Club Portaal eindelijk online

Datum nieuwsfeit: 07-12-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Ingezonden persbericht

iSpQ Club Portaal eindelijk online

EINDHOVEN, 07-12-2001 -- Nadat vorige maand de mijlpaal van een half miljoen geregistreerde gebruikers bereikt werd, gingen de ontwikkelingen van de iSpQ videochat door. De technische versie iSpQ Mac OS 5.02 is nu beschikbaar en de internationale versies hebben er een nieuwe taal bij gekregen. De iSpQ Windows versie is beschikaar in de Engelse, Nederlandse, Franse en Duitse taal.

Het lang beloofde portaal voor videochatters in Nederland is eindelijk online en te bereiken via www.videochatten.nl. Het portaal is een plaats waar videochatters elkaar ontmoeten. Ze kunnen er hun persoonlijke website of homepagina achterlaten, foto's publiceren, zoekertjes plaatsen, evenementen aankondigen, een forum starten of zelf een redactioneel artikel schrijven. Verder voorziet de site in het laatste videochat nieuws en een helpdesk forum voor iSpQ software gebruikers.

De opening van het portaal maakt deel uit van een grote campagne op radio en televisie. Eerder deze week werd in de gebouwen van TV Limburg (Hasselt) een presentatie gehouden voor leden van de Kamer van Koophandel. Vanaf volgende week start onder meer een grote campagne op Radio Decibel te Nuenen om videochatten bij een nog breder publiek bekendheid te geven.

Zeker veertig procent van de mensen die regelmatig chat, zegt daar (licht) verslaafd aan te zijn. Volgens een onderzoek onder ruim 900 Nederlandse internetters, besteden vier op de tien chatters meer tijd aan het online kletsen dan ze eigenlijk zouden willen. Dit blijkt uit een onlangs gehouden onderzoek van Blauw Research. Chatten is bij internetters een bekend fenomeen, zo luidt een van de conclusies. Zeker zestig procent zegt het wel eens te hebben geprobeerd.

Het Instituut voor Onderzoek naar Leefwijzen & Verslaving (IVO) doet sinds 1999 onderzoek naar problemen die het gevolg zijn van overmatig chatten via het Internet. Vragen die in dit onderzoek centraal staan zijn o.a. welke problemen bestaan er rond internetgebruik, welke aspecten van het Internet veroorzaken de meeste problemen, zijn er risicogroepen te onderscheiden die een grotere kans hebben problemen te ontwikkelen en welke kenmerken bezitten deze risicogroepen. Het nieuwe portaal wil ook ruime aandacht schenken aan deze problematiek.

Meer informatie: www.videochatten.nl

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie