Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Europese Commissie geeft goedkeuring prichting onderneming

Datum nieuwsfeit: 07-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: European Commission
Zoek soortgelijke berichten
European Commission

IP/01/1767

Brussel, 07 december 2001

Commissie hecht haar goedkeuring aan de oprichting door Saab en WM-Data van een gemeenschappelijke onderneming voor consultancy op het gebied van lucht- en ruimtevaart en autoindustrie

De Europese Commissie heeft haar goedkeuring gegeven aan de oprichting van een gemeenschappelijke onderneming door het lucht- en ruimtevaartbedrijf Saab AB and WM-Dara AB, dat zich bezighoudt met IT-consultancy. De gemeenschappelijke onderneming van deze twee Zweedse bedrijven levert geen bewaren inzake concurrentie op.

Saab is een bedrijf dat vooral actief is in de lucht- en ruimtevaartindustrie en de defensiesector. Het is aanwezig in meer dan twintig landen. Zijn onderzoeks-, ontwikkelings- en productieactiviteiten vinden voornamelijk in Zweden plaats.

WM-data is een consultantsbedrijf dat een breed scala van IT-oplossingen aanbiedt: het houdt zich bezig met het ontwerpen, opzetten en exploiteren van systemen, het leveren van apparatuur en programmatuur, het ontwikkelen van met internet verband houdende bedrijfstoepassingen en technische advisering. WM-data is vooral werkzaam in de Scandinavische landen.

De goedgekeurde operatie betreft de oprichting door Saab en WM-data van een gemeenschappelijke onderneming, Saab Caran Engineering, die technische consultantsdiensten in de lucht- en ruimtevaartindustrie en de autosector zal verlenen. Saab Caran zal vooral actief zijn in Zweden, maar ook - zij het in beperktere mate - in de rest van Europa.

Hoewel de activiteiten van de partijen op de Zweedse markt voor gespecialiseerde technische dienstverlening elkaar overlappen (WM-Data is indirect aanwezig op deze markt - en zal het ook blijven - via zijn dochteronderneming Caran Automotive AB), heeft dit horizontale verband geen merkbare invloed op de concurrentie omdat de toename van het marktaandeel onbeduidend is. Evenzo heeft de Commissie geen belangrijke verticale problemen vastgesteld aangezien de gemeenschappelijke onderneming slechts een beperkte positie op de betrokken markt zal innemen. Daarenboven zullen andere marktdeelnemers dan WM-Data een groot deel van de inputs van Saab blijven leveren en zijn er verscheidene grote afnemers op de auto/lucht-en ruimtevaartmarkt.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie