Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Sait-Stento wordt zenitel

Datum nieuwsfeit: 07-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Euronext Brussels
Zoek soortgelijke berichten

Euronext Brussels

Persberichten - 07/12/2001

Sait-Stento wordt zenitel

Brussel/Oslo, 7 december 2001 SAIT-STENTO (Euronext: SAIT, OSE: SAI) heeft vandaag bekendgemaakt dat het zijn naam verandert in Zenitel. De nieuwe handelsnaam ZENITEL ondersteunt de wereldwijde ambities van de vennootschap en zal brand awareness en herkenning creëren. De naam ZENITEL is een combinatie van Zenith (hoogste punt) en Tel (van telecommunicatie), en staat voor de ambitie van het bedrijf om een toonaangevende positie in te nemen op het gebied van draadloze en kabel- communicatie. De naamsverandering werd vandaag bekendgemaakt naar aanleiding van de officiële inhuldiging van het nieuwe wereldwijde hoofdkantoor in Zellik. De bedrijfsnaam moet wel nog worden goedgekeurd op de algemene vergadering op 26 maart 2002. Om die reden zal ZENITEL voorlopig op de beurs genoteerd blijven onder de ticker codes SAIT (Euronext) en SAI (OSE). De nieuwe handelsnaam zal bovendien wereldwijd van toepassing zijn op alle filialen van ZENITEL.

Na de succesvolle fusie in mei 2000 tussen het Belgische SAIT-RadioHolland en het Noorse Stento, hebben we besloten om op zoek te gaan naar een nieuwe naam die onze activiteiten beter weergeeft. Samen met ons nieuw hoofdkantoor zal onze nieuwe naam ZENITEL helpen onze corporate visibility, hightech imago en transparantie te versterken. Dit alles stelt ons in staat om onze leiderspositie als onafhankelijke Europese systeemintegrator en dienstverlener op het gebied van kabel- en draadloze communicatie verder te ontwikkelen, zegt Patrick De Groote, CEO van Zenitel.

De nieuwe handelsnaam ZENITEL is een combinatie van Zenith (hoogste punt) en Tel (voor telecommunicatie). De nieuwe naam weerspiegelt de waarden waar het bedrijf voor staat: vertrouwen, betrouwbaarheid, partnership, kennis en vernieuwing. Het logo is opgebouwd uit 2 elementen: de naam ZENITEL en 2 parabolen, die de kernactiviteit van het bedrijf symboliseren: communicatie. De kleuren die worden gebruikt zijn de bedrijfskleuren: groen en blauw.

Nieuw hoofdkantoor
Het nieuwe wereldwijde hoofdkantoor van 5200 m2 bevindt zich in het Research Technology Park in Zellik, op de ring ten noordwesten van Brussel (België). Het basiskader bestaat uit een stalen basisstructuur (6 m bij 10 m), waardoor het gebouw in een later stadium verder kan worden uitgebreid. Het nieuwe hoofdkantoor biedt plaats aan ongeveer 250 werknemers en is kostenbesparend aangezien ZENITEL hier op jaarbasis minder betaalt dan voor het vorige kantoor in Ukkel. Het nieuwe gebouw werd ontwikkeld door Gijbels Group, een bekende Belgische aannemer die actief is in België, Nederland en Duitsland. In 2000 heeft ZENITEL het voormalig hoofdkantoor in Ukkel verkocht aan de Gijbels Group.

Mastering the waves : 100 jaar radiocommunicatie Het verhaal van ZENITEL start in 1900 wanneer G. Marconi op het koninklijk paleis in Brussel toont hoe informatie over lange afstand via radiogolven kan worden verzonden. Onder impuls van koning Leopold II, wordt het eerste succesvolle radiocontact tot stand gebracht tussen het eerste kuststation in de villa 'Les Pavots' in De Panne en de postboot 'Princesse Clementine' op het Kanaal. Het verhaal van ZENITEL gaat pas echt van start in 1901 wanneer Marconi zijn activiteiten in Engeland uitbreidt en een Belgisch filiaal wordt opgericht onder de naam CTSF, "Compagnie de Télégraphie sans Fil". In 1913 wordt CTSF omgevormd tot SAIT, "Société Anonyme Internationale de Télégraphie sans Fil" en krijgt van Marconi en Telefunken het exclusief recht om draadloze telegraaftoepassingen te installeren aan boord van een groot deel van de Europese commerciële vloot.

Midden jaren vijftig verandert SAIT zijn naam in SAIT Electronics. Tijdens de gouden jaren zestig worden de activiteiten van SAIT enorm uitgebreid, naar o.a. radarsystemen, opnamestudios, industriële computers en satellietstations. In 1966 wordt SAIT geïntroduceerd op de Beurs van Brussel. In 1992 wordt Radio Holland overgenomen door SAIT en wordt de naam veranderd in SAIT-RadioHolland. In 1999 wordt, onder invloed van de nieuwe CEO Patrick De Groote, een strategisch herstructureringsplan voorgesteld dat voornamelijk gericht is op kernactiviteiten en groei. Twee jaar later fusioneert SAIT met het Noorse Stento, waarin beide voor de helft participeren: SAIT-STENTO is geboren. Een radicale ommekeer volgt. Het nieuwe millennium bracht prestigieuze nieuwe contracten waaronder de Oeresund-tunnel die Denemarken en Zweden verbindt, Capitol Hill, CNN, het Noorse leger en de Belgische federale politie.

Op www.zenitel.biz kunt u kennismaken met de nieuwe identiteit van ons bedrijf!

Voor meer informatie kan u terecht bij:

Jos Verniest, ZENITEL, Corporate Communication Manager Tel.+32 475 36 22 68, E-mail: (jos.verniest@zenitel.biz)

Frederic Dryhoel, Tel. +32 2 713 07 14, E-mail: (fdryhoel@prforce.com)

Bron: Sait stento
Provider: Euronext Brussels

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie