Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten district Maastricht

Datum nieuwsfeit: 07-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Zuid
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 7-12-2001 Politieberichten district Maastricht (HP 13.50 uur) Vrijdag 7 december 2001

Gronsveld, woninginbraak:
In een woning aan de Kasteelstraat te Gronsveld heeft donderdag 6 december 2001 een inbraak plaatsgevonden. De bewoner kwam omstreeks 19.15 uur terug bij zijn woning en zag een onbekende man die bij zijn garage met een mobiele telefoon aan het bellen was. De onbekende man liep daarop rustig weg. De bewoner vertrouwde het niet en inspecteerde daarna snel zijn woning. Bleek dat aan de achterzijde ingebroken was. Een deur bleek te zijn opengebroken. Toen de bewoner daarna opnieuw buiten keek zag hij een tweede man vanaf zijn garage hard wegrennen. Daarna waarschuwde hij de politie. De inbrekers werden ook bij een onderzoek in de omgeving niet meer te vinden. Kennelijk heeft de bewoner bij zijn thuiskost de inbrekers overlopen. Er werd niets uit de woning ontvreemd.

Meerssen, winkeldief beboet:
Een 44 jarige inwoner van Maastricht is donderdag 6 december 2001 door de politie aangehouden nadat hij in een winkel gevestigd aan de Kuilenstraat te Meerssen een winkeldiefstal pleegde. De inwoner van Maastricht nam in het bedrijf een paar schoenen weg waarbij het personeel de diefstal zag plaatsvinden. De betrapte winkeldief zette het echter op een lopen en wist het bedrijf te ontvluchten, achtervolgd door twee personeelsleden. Op de Kuilenstraat zag de bemanning van een politiepatrouille die een bromfiets aan het controleren was het tafereel van een vluchtende man achtervolgd door twee personeelsleden. De vluchtende dief liep daarbij recht in de armen van beide politieagenten, waarna de aanhouding volgde. Aan het politiebureau werd proces-verbaal tegen de inwoner van Maastricht opgemaakt. Hij kreeg een schikkingsvoorstel van fl. 250,- in het kader van snelrecht aangeboden. Na verhoor kon hij huiswaarts.

Een 62 jarige inwoonster van Maastricht kreeg eveneens een boete van fl. 250,- wegens een gepleegde winkeldiefstal. De vrouw nam donderdagmiddag in een drogisterij aan de Roserije te Maastricht een potje dagcrème weg met een waarde van fl. 23.-. Toen zij echter aan de kassa niet betaalde en de winkel wilde verlaten, werd zij door het winkelpersoneel ter verantwoording geroepen. De gewaarschuwde politie na de vrouw mee naar het politiebureau waar tegen haar proces-verbaal werd opgemaakt. Zij kreeg een schikkingsvoorstel aangeboden van fl. 250,- in het kader van snelrecht.

Maastricht, woninginbraak:
Donderdagavond 6 december 2001 heeft in een woning aan de Balijeweg te Maastricht een inbraak plaatsgevonden. Bij haar thuiskomst omstreeks 21.30 uur bemerkte de bewoonster dat er in haar woning een inbraak had voorgedaan. Zij trof haar voordeur opengebroken aan. Uit de woning bleek een kleurentelevisie ontvreemd te zijn. Zij heeft van de inbraak bij de politie aangifte gedaan.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie