Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Provincie Noord-Brabant wint Energy Award 2001

Datum nieuwsfeit: 07-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Persbericht Projectbureau Energie 2050

s-Hertogenbosch, 07-12-2001

Twee prijzen voor Brabant

Provincie Noord-Brabant wint Energy Award 2001

De provincie Noord-Brabant heeft met de voorlichtingscampagne Duurzame energie in Brabant. Vanzelfsprekend. de Energy Award 2001 van de Novem in de wacht gesleept. De prijs viel in de categorie Klimaatbeleid bij provincies. De jury had waardering voor het groot aantal Brabantse organisaties dat meewerkte aan het project. Het is breed en geïntegreerd toegepast en heeft alle vooraf gestelde doelstellingen ge-haald. En dat is bij klimaatprojecten wel eens anders, aldus het juryrapport. Uit on-derzoek tijdens de campagne bleek dat één op de zes Brabantse huishoudens gebruik maakt van duurzaam opgewekte stroom. 70 procent van de ondervraagden kon een voorbeeld van duurzame energie noemen en iets meer dan 50 procent kon een correcte beschrijving geven van het begrip duurzame energie. De gemeente Etten-Leur kreeg een Energy Award voor de categorie Duurzame energie bij gemeenten. De campagne werd gecoördineerd door het projectbureau Energie 2050 in opdracht van de provincie Noord-Brabant. Het projectbureau stimuleert namens de provincie een duurzame energievoorziening in Brabant, die past binnen de economische groei en die bijdraagt aan een aangenaam leefklimaat.
De prijs bevestigt nog eens dat de provincie en het projectbureau Energie 2050 de goede weg zijn ingeslagen met de uitvoering van het provinciale klimaatbeleid. Het is een beloning voor het vele werk dat is verricht in de afgelopen jaren en een stimulans om daarmee verder te gaan, aldus gedeputeerden O. Hoes van economische zaken en drs. L. Verheijen van milieu. De komende jaren zullen we flink aan de weg blijven timmeren. Aan gemeenten, bedrijven, marktpartijen en maatschappelijke organisaties, vragen we een actieve rol aan te nemen. De campagne is een uitstekend voorbeeld van samenwerking, waarbij elke partij specifieke kennis en deskundigheid optimaal heeft ingezet. In september 2000 startte de voorlichtingscampagne met bekende Brabanders. Daarnaast organiseerden negen Brabantse organisaties acties en evenementen. 42 Brabantse ge-meenten namen deel aan één of meerdere onderdelen, 112 vrouwenorganisaties bezochten speciale voorlichtingsavonden van de Brabantse Milieufederatie en 260 Brabantse basis-schoolgroepen deden mee aan de ontwerpwedstrijd Creatief met Duurzame Energie. Andere organisaties die aan de campagne meewerkten zijn: Essent, de Brabantse Milieufederatie, Nutsbedrijf Regio Eindhoven, Intergas, De Kleine Aarde, het Consulentschap Natuur- en Milieueducatie Noord-Brabant en Obragas.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie