Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

SkyberNet wordt iparix communications

Datum nieuwsfeit: 07-12-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Ingezonden persbericht

SkyberNet wordt iparix communications

HOOFDDORP, 10-12-2001 -- Hoofddorp - Brussel, 7 december 2001 - Vanaf vandaag gaat SkyberNet verder onder de naam iparix communications. Reden is dat voortaan de nadruk van de bedrijfsactiviteiten ligt op communicatie- en IT-dienstverlening voor bedrijfsverzamelgebouwen en (middel-)grote ondernemingen. De naam iparix communications is algemener en dekt de lading beter. Daarnaast legt iparix communications de nadruk op het doel: communicatie. Tenslotte verwijst iparix ook naar de principiële keuze voor louter IP, het Internet Protocol.

De strategie van iparix communications is niet langer uitsluitend gericht op het uitbouwen van de markt voor Wireless Local Loop (WLL)-verbindingen, al blijft dat type draadloze internetverbinding tot het productportfolio behoren. Oorzaak is het voortdurende uitstel in het vrijgeven van de hiertoe benodigde licenties door de Nederlandse overheid en de onzekerheid ten aanzien van de beschikbaarheid van de vrije 2,4 GHz-band die iparix communications nu benut. Aanleiding voor de naamswijziging was ook dat de oude naam in België een probleem vormde voor een andere marktpartij.

Punt - multipunt en punt - punt "Iparix communications is medio 2000 opgericht om Nederlandse bedrijven te voorzien van breedbandverbindingen en netwerkoplossingen", zegt CEO en oprichter Erik Jennes. "We leggen nu meer de nadruk op het aansluiten van grotere gebruikers op ons netwerk. In België hebben we de beschikking over een licentie voor punt - multipunt WLL-verbindingen en de Belgische markt blijft profiteren van de voordelen die WLL ontegenzeggelijk biedt. In Nederland zullen vooral punt - punt radioverbindingen worden gebruikt om grotere klanten aan te sluiten."

Volledige dienstverlening Een nieuwe doelgroep die iparix communications heeft aangeboord wordt gevormd door eigenaren van kantoorverzamelgebouwen. Inmiddels heeft iparix communications contracten afgesloten met Kantorenfonds Nederland en ING Vastgoed voor het aanbieden van datacommunicatie-diensten aan huurders. Jennes: "Klanten zoeken het gemak van volledig beheerde toegangsnetwerken voor hun informatiesystemen. Daarop ligt de nadruk van iparix communications. Ook kleinere klanten profiteren van die gemakken wanneer hun gebouweigenaar voor de diensten van iparix communications heeft gekozen."

Over iparix communications Iparix communications verleent onafhankelijk - over haar eigen IP-infrastructuur - een complete reeks telecommunicatiediensten waarmee voor (middel-)grote ondernemingen flexibele, schaalbare en betaalbare oplossingen worden geboden. De diensten omvatten breedband-internet, virtual private networks (IP-VPN), hosting en draadloze dataverbindingen. Het gehele netwerk is gebaseerd op het Internet Protocol (IP), dat naadloze verbinding met kantoor- en bedrijfsnetwerken mogelijk maakt. Iparix communications biedt momenteel breedbanddiensten aan in de Randstad van Nederland en in Brussel en zal haar dienstverlening uitbreiden over heel de Benelux. Het iparix communications hoofdkantoor is gevestigd te Hoofddorp, Nederland. De Belgische vestiging bevindt zich te Brussel. Meer informatie biedt www.iparix.com.

iparix communications b.v. Maarten Meijer Wegalaan 22-24 2132 JC Hoofddorp tel. 00 31 (23) 567 76 00 email: (mmeijer@iparix.com) Lubbers & De Jong B.V. Piet van Reeuwijk Keizersgracht 219 1016 DV Amsterdam tel. 00 31 (20) 421 05 65 email: piet@l-dj.nl

SkyberNet Belgium NV Louisalaan 140 1050 Brussel België tel. 0032 (2) 726 19 94

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie