Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Tilburgers positief over behandeling klachten en meldingen

Datum nieuwsfeit: 07-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Tilburg
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Tilburg

7-12-2001
Centraal meldpunt functioneert goed
Tilburgers positief over behandeling van klachten en meldingen

Tilburgers zijn tevreden over het functioneren van het Centraal Meldpunt van de gemeente. Dat blijkt uit een onlangs gehouden onderzoek onder ruim 3400 Tilburgers die het Centraal Meldpunt hebben ingeschakeld.

Sinds januari 1997 kent de gemeente Tilburg een Centraal Meldpunt (bereikbaar via het gratis telefoonnummer 0800-1920). Bij dit meldpunt kunnen inwoners van Tilburg terecht met tips, meldingen of klachten over hun buurt of straat. Veel inwoners weten dit Centraal Meldpunt inmiddels te vinden (van 1997: 15.000 meldingen tot 2000: 28.500 meldingen).

Telefonische bereikbaarheid scoort een ruime voldoende Ruim 1739 bewoners (een respons van 51%) hebben meegewerkt aan een schriftelijke enquête. Uit het onderzoek blijkt dat het Centraal Meldpunt als zodanig goed functioneert.

De telefonische bereikbaarheid van het Meldpunt krijgt gemiddeld een 8, evenals het te woord staan van melders. Voor het geven van uitleg en informatie krijgt het Meldpunt van de bellers gemiddeld een 7. De afhandeling van de verschillende soorten meldingen wordt beloond met gemiddeld een 6. Van de meldingen wordt 70% naar tevredenheid opgelost. Verder geldt dat de bewoners van het Meldpunt, meer tevreden zijn naarmate de meldingen sneller worden verholpen. Dit hangt samen met de complexiteit van de melding: hoe sneller en eenduidiger de afhandeling (snelle fysieke actie) hoe meer tevreden de bewoner.

Het onderzoek levert ook verbeterpunten op. De samenwerking tussen het Centraal Meldpunt en de verschillende afhandelende afdelingen kan nog beter. Ook moet het Centraal Meldpunt duidelijker de termijn aangeven waarbinnen de melding wordt afgehandeld of in behandeling wordt genomen.

Daarnaast zou het percentage meldingen dat naar tevredenheid wordt opgelost, nog hoger kunnen. Echter niet alle meldingen kunnen door de gemeente worden opgelost. Het college heeft de dienst Wijkzaken opdracht gegeven deze verbeterpunten om te zetten in concrete acties en hiervan de organisatie en coördinatie ter hand te nemen.

In 2003 wordt opnieuw een klanttevredenheidsonderzoek gehouden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie