Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Promotie: zuurstof aan oppervlak bevordert segregatie

Datum nieuwsfeit: 07-12-2001
Bron: Rijksuniversiteit Groningen
Zoek soortgelijke berichten
Rijksuniversiteit Groningen

Zuurstof aan een oppervlak bevordert segregatie

De meeste materialen die gebruikt worden voor structurele toepassingen, zoals staal, aluminiumlegeringen en speciale materialen die bestand zijn tegen hoge temperaturen, bestaan uit een grote hoeveelheid kristallijne bouwstenen, de 'korrels' genaamd. De processen aan de grensvlakken tussen die korrels zijn bepalend voor de mechanische eigenschappen van het materiaal in zijn geheel, zoals de voegen in een metselwerk er voor zorgen dat het overeind blijft. Dimitri van Agterveld bestudeerde de invloeden van de opeenhoping van kleine hoeveelheden in het materiaal aanwezige onzuiverheden aan de korrelgrenzen. Dit noemt men segregatie. Doordat aan de ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie