Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vandaag in de Tweede Kamer

Datum nieuwsfeit: 07-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Tweede Kamer der Staten Generaal
Zoek soortgelijke berichten
Agenda Tweede Kamer

Dit schema wordt regelmatig ververst.
Bekijk voor de laatste versie het originele schema.

vrijdag 7 december 2001
WERKBEZOEK
Leden van de vaste Commissie voor Economische Zaken brengen een werkbezoek aan het Telematica Instituut en de Kamer van Koophandel in Enschede. Het werkbezoek is onder meer bedoeld om een overzicht te krijgen van de werkzaamheden van Telematica als Technologisch Topinstituut. Het instituut vertaalt en integreert wetenschappelijk onderzoek in concrete toepassingen van informatie- en communicatietechnologie. Aan dit bezoek nemen de volgende leden deel: Van Beek (VVD), Blok (VVD), Herrenbrugh (PvdA), Hindriks (PvdA), Schreijer-Pierik (CDA) en Van Walsem (D66). MAANDAG 10 DECEMBER
Verkeer en Waterstaat: 10.15 tot ca. 18.00 uur
Agenda: nota-overleg met minister Netelenbos (Verkeer en Waterstaat) over het Meerjarenprogramma Infrastructuur en Transport (MIT) (met stenografisch verslag).

Dit overleg wordt rechtstreeks uitgezonden via de draadomroep.

Volksgezondheid, Welzijn en Sport: 11.15 tot ca. 17.00 uur Thorbeckezaal

Agenda: notaoverleg met staatssecretaris Vliegenthart (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) over sportbeleid. Er wordt onder meer gesproken over:

-het onderdeel sportbeleid van de begroting van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport voor het jaar 2002;

-topsportevenementen en topsportaccommodaties (met stenografisch verslag).
Economische Zaken: 18.30 tot ca. 23.00 uur
Agenda: wetgevingsoverleg met minister Jorritsma-Lebbink (Economische Zaken) over de wijziging van de Mededingingswet. De wijziging heeft tot doel het omvormen van de Nederlandse mededingingsautoriteit tot een zelfstandig bestuursorgaan (met stenografisch verslag).

Dit overleg wordt rechtstreeks uitgezonden via de draadomroep.

AANBIEDING

De voorzitter van de vaste Commissie voor Verkeer en Waterstaat neemt om 10.00 uur een petitie in ontvangst uit handen van vertegenwoordigers van het college van Burgemeesters en Wethouders van de gemeente Rotterdam. De petitie heeft onder meer betrekking op het belang van aanleg van de snelweg A13/16 als voorwaarde voor een kwalitatief betere leefomgeving voor Rotterdam-Overschie (hal Plein 2).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie