Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuwe turborotonde open voor veiligheid N217

Datum nieuwsfeit: 07-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Zuid-Holland
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Zuid-Holland

06-12-2001
Nieuwe turborotonde vanaf 7 december open
veiligheid N217 verbeterd

Vanaf vrijdag 7 december is de kruising Sportlaan/N 217 in Maasdam weer opengesteld voor alle verkeer. De verkeerslichten hebben dan plaatsgemaakt voor een turborotonde. Met de aanleg van deze rotonde beoogt de provincie Zuid-Holland, initiatiefnemer van dit project, een veiligere en betere doorstroming van het verkeer. In de week van 10 tot 14 december, zal nog een aantal afrondende werkzaamheden plaatsvinden. Het verkeer ondervindt hiervan nauwelijks hinder.

De provincie Zuid-Holland heeft gekozen voor een meerstrooksrotonde als alternatief voor de verkeersregelinstallatie. Dit komt de verkeersveiligheid en de verkeersafwikkeling ten goede. Deze zogenaamde turbo-rotonde heeft twee rijstroken, van elkaar gescheiden door een betonnen bandje. Bij het naderen van de rotonde kiest de automobilist met behulp van de bewegwijzering de juiste rijstrook, om vervolgens, zonder van rijstrook te hoeven veranderen, de rotonde te verlaten. Het voetgangers- en fietsverkeer dat pendelt tussen Puttershoek en Maasdam krijgt bij de nieuwe rotonde te maken met één oversteekplaats. Deze ligt aan de oostzijde van de rotonde aan de kant van 's - Gravendeel.

De werkzaamheden voor de aanleg van de rotonde hebben circa vier maanden geduurd. Door in de as van de weg tijdelijk een stalen barrier te plaatsen, was het mogelijk om één weghelft van de N 217 voor het verkeer toegankelijk te houden. Bovendien kon er zo veilig worden gewerkt. Ook is er regulier onderhoud aan de provinciale weg verricht en is op verzoek van de gemeente de wal aan de zuidzijde van de N 217 opgehoogd.

Tegelijkertijd met de aanleg van de rotonde op de N 217 heeft de gemeente Binnenmaas in Puttershoek een rotonde aangelegd en enkele kruisingen gereconstrueerd. Ook deze werkzaamheden zijn recent afgerond.
Door alle werkzaamheden gelijktijdig uit te voeren is de overlast voor weggebruikers en omwonenden beperkt gebleven tot één periode.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie