Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Westplan Investors introduceert 12e vastgoedfonds

Datum nieuwsfeit: 07-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

WESTPLAN INVESTORS NV

Westplan Investors introduceert 12e vastgoedfonds

Westplan Investors introduceert 12e vastgoedfonds

Lisse, 7 december 2001 - Westplan Investors uit Lisse introduceert haar derde Amerikaans vastgoedfonds van dit jaar en komt daarmee op een totaal van twaalf. Het fonds, Arbor Vista Apartments CV, investeert in de bouw, verhuur en verkoop van een 250 appartementen tellend complex in Atlanta.

De inschrijving voor het fonds is nu gestart terwijl de start van de bouw verwacht wordt in januari. Het project behelst de ontwikkeling en exploitatie van 250 huurappartementen in Douglasville, een voorstad van Atlanta ten westen van het Central Business District. De totale investering bedraagt circa US$17,500,000, waarvan Nederlandse investeerders een totaal eigen vermogen van US$2,910,000 bijeenbrengen, verdeeld in participaties van US$30,000.

Het verwachte rendement van Arbor Vista Apartments bedraagt 24% per jaar. Volgens directeur drs. P.J.H. van Harderwijk een realistische verwachting: 'door de sterk gedaalde rente is het bijzonder aantrekkelijk om nu te gaan bouwen, bovendien profiteer je van het aantrekken van de economie bij oplevering van de woningen over 12 maanden'.

Westplan ontwikkelt dit complex met een zeer ervaren ontwikkelaar uit Atlanta waarmee bovendien al twee keer eerder is samengewerkt. De woningsector is nog altijd erg sterk in de VS, met name het verhuursegment. Dit wordt onderstreept door het deze zomer afgesloten fonds van Westplan waarbij een rendement van circa 30% per jaar is gerealiseerd voor de investeerders.

De belangstelling voor dit soort projecten is groot. Ook na de aanslagen van 11 september is er een sterke belangstelling voor investeringen in woningbouwprojecten in de VS. Van Harderwijk: 'mede door de onzekerheden op de financiële markten grijpen beleggers terug naar stabiele waarden en vastgoed staat hoog op het verlanglijstje'. Westplan Investors is gespecialiseerd in vastgoed in het zuidoosten van de VS en houdt kantoor in Lisse en Atlanta, Georgia.

=====

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie