Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Voordelig isoleren gemeente Heusden

Datum nieuwsfeit: 07-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Heusden
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Heusden


Voordelig isoleren
Een tochtstrip op de brievenbus. Isolatiedekens in kruipruimten. Of bijvoorbeeld warmwaterleidingen van leidingwaterisolatie voorzien. Het zijn eenvoudige aanpassingen om warmteverlies te verminderen. Uw huis isoleren kost in eerste instantie geld. Maar uiteindelijk gaat uw energierekening omlaag. En de waarde van uw huis stijgt. Ook heeft u minder last van geluid, vocht en tocht. En omdat de overheid isoleren een goed idee vindt, kunt u voor de aanschaf van isolatiemateriaal een premie krijgen. Een overweging waard dus!

EnergiePrestatieAdvies
Als u isoleren overweegt, kunt u een EnergiePrestatieAdvies (EPA) aanvragen. Het EPA geeft aan welke energiebesparende maatregelen u het beste kunt nemen (in woningen die voor 1998 gebouwd zijn). Het geeft een compleet beeld van de isolatie, ventilatie en verwarming van uw woning en de manieren waarop deze te verbeteren zijn. Daarbij houdt de adviseur rekening met uw wensen en budget. De overheid komt f 350,- tegemoet als u ten minste een van de maatregelen uitvoert. In de praktijk betekent dit vaak dat een EPA gratis is. Wilt u weten wie uw dichtstbijzijnde EPA-adviseur is, bel dan met 0900-1719 of kijk op www.vrom.nl (klik op isolatietips).

Energiepremie
Naast het EnergiePrestatieAdvies is er een flinke energiepremie voor iedereen die zijn huis isoleert en energiezuinig verwarmt. Een huiseigenaar kan bijvoorbeeld een forse premie krijgen als het dak, de gevel of de vloer wordt geisoleerd. De premies zijn van toepassing als de klus zelf wordt geklaard, maar ook als deze wordt uitbesteed. Ook voor andere energiebesparende voorzieningen, zoals het installeren van een HR-combiketel of isolatieglas, kan een aantrekkelijke energiepremie worden verkregen. Worden deze maatregelen genomen nadat u een EPA-advies heeft aangevraagd, dan komt er nog eens een bonus van 25 procent bovenop alle energiepremies! Wilt u meer weten van isoleren en de premies die de overheid daarvoor geeft? Bel dan uw energiebedrijf of kijk op www.vrom.nl (klik op isolatietips).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie