Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Leeuwarden valt in de prijzen bij Energy Awards

Datum nieuwsfeit: 07-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Leeuwarden
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Leeuwarden

Leeuwarden valt in de prijzen bij Energy Awards

Energy award De gemeente Leeuwarden heeft vandaag een Nationale Energy Award gewonnen voor het project Duurzaam en veilig wonen in de Vosseparkwijk. De prijsuitreiking vond plaats in de Beurs van Berlage in Amsterdam door de Nederlandse Onderneming Voor Energie en Milieu (NOVEM). Een delegatie van Leeuwarder bestuurders, ambtenaren en betrokkenen was bij de prijsuitreiking aanwezig.

Duurzaam en veilig wonen in de Vosseparkwijk was genomineerd in de categorie Woningbouw. De wijkvereniging van de Vosseparkwijk nam het initiatief tot dit project. Verschillende belanghebbende partijen wijkvereniging, gemeente, energiebedrijf, woningbouwcorporatie en politie- werken hierin samen om in 1 jaar tijd een CO2 reductie van 10% te realiseren. De gemeente Leeuwarden beschouwt dit project als een pilot op lokaal niveau, dat model kan staan voor andere wijken.

De aanbesteding van het openbaar vervoer, waarbij de gemeente Leeuwarden energiebesparingseisen stelde, was ook genomineerd voor een Energy Award en behaalde de tweede plaats in de categorie Verkeer en vervoer. De twee voorgaande jaren won Leeuwarden al een Energy Award voor het project Leeuwarden Energiegemeente (1999) en het gemeentelijk energiebeleid (2000).

Voor een presentatie van beide projecten kunt u onderstaande PDF-files aanklikken. De files kunnen alleen bekeken worden met behulp van Acrobat Reader 5.

Energy award Vosseparkwijk
Energy award bussen

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie