Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Melkert en Balkenende op congres 'Consument en Politiek'

Datum nieuwsfeit: 08-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Consumentenbond
Zoek soortgelijke berichten
Consumentenbond

Melkert en Balkenende op Bondscongres
26 november 2001

Op 8 december 2001 organiseert de Consumentenbond het congres "Consument en Politiek". Dit gebeurt onder het motto "Nederland is het beste land voor ondernemers, nu nog voor consumenten".

De Consumentenbond vindt dat politiek en bedrijfsleven vaak over het consumentenbelang praten maar er weinig aan doen. Daarom wil de Bond de consumentenbelangen duidelijk vastgelegd hebben in de partijprogramma's van de politieke partijen en het regeerakkoord. Omdat de verkiezingen eraan komen wil de Consumentenbond nu helderheid over de rol van de consument in de samenleving. Het gaat dan bijvoorbeeld om de positie van de consument in de gezondheidszorg, het openbaar vervoer, overheidsdienstverlening en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Ook gaat het om situaties waarbij de consument als klant te maken heeft met monopolies of niet goed functionerende markten. De Bond zal de plannen en ideeën met elkaar vergelijken. Op het bondscongres zullen de fractievoorzitters van de politieke partijen de rol van de consument in hun verkiezingsprogramma toelichten in een debat. Het debat staat onder leiding van Peter van Ingen. Het congres duurt van 10.00 tot 13.00 uur en vindt plaats in het Perscentrum Nieuwspoort, Lange Poten 10 in Den Haag. Leden kunnen het congres gratis bijwonen, als ze zich voor 5 december 2001 aanmelden via (verenigingszaken@consumentenbond.nl) of per telefoon: 070 - 445 40 14.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie