Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Dodelijke aanrijding in Soest

Datum nieuwsfeit: 08-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 8-12-2001

Politieberichten district Eemland noord, 12.20 uur
Dodelijke aanrijding

SOEST Een 54-jarige vrouw uit Soest is vrijdagmiddag rond half een om het leven gekomen bij een aanrijding.

De vrouw liep over een parkeerplaats bij een winkel aan de Paralellweg toen zij werd geschept door een auto bestuurd door een 72-jarige vrouw uit Soest.

De vrouw werd enkele meters meegesleurd en kwam daarna ten val. De auto met daarin de 72-jarige vrouw reed enkele meters door en kwam over het spoor in de berm tot stilstand. De 54-jarige vrouw overleed ter plekke aan haar verwondingen.

De exacte toedracht van het voorval wordt nader onderzocht.

Vernielers aangehouden

BAARN Drie mannen uit Baarn in de leeftijd van resp. 19, 21 en 21 jaar oud zijn vrijdagavond rond kwart over tien aangehouden nadat zij de ruiten van een wachtruimte op het station vernield hadden.

Een getuige zag de jongens de ruiten vernielen en waarschuwde de politie. Hierop werden de drie mannen aangehouden en ingesloten op het politiebureau.

Alcoholcontroles

BAARN / EEMNES In het kader van de alcoholcampagne Doe nuchter, Rij alcoholvrij heeft de politie vrijdagavond en -nacht gecontroleerd op het gebruik alcohol in het verkeer.

Op de Bisschopsweg in Baarn werd van negen uur tot half een gecontroleerd. Er moesten 83 bestuurders een blaastest ondergaan. Van hen had er één teveel gedronken (0,65 promille). De 54-jarige man uit Nieuwegein kreeg een rijverbod van een uur en een bekeuring.

Op de Zuidersingel in Eemnes werd later in de nacht gecontroleerd. Hier moesten elf bestuurders een blaastest afleggen op straat. Een 45-jarige man uit Soest had teveel gedronken. Op het politiebureau bleek hij 0,95 promille alcohol in zijn lichaam te hebben.

Tegen hem is proces verbaal opgemaakt.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie