Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kliq en Start nemen 'Brug en Instroomprojecten' over

Datum nieuwsfeit: 08-12-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

CNV

Kliq en Start nemen 'Brug en Instroomprojecten' over

AMERSFOORT/GOUDA - De KLIQ Groep en Start nemen de landelijke projecten van de Stichting 'Brug en Instroomprojecten' over. Dankzij deze overname behoudt een groot aantal van de medewerkers hun baan. In overleg met de opdrachtgevers, met name Nederlandse Vereniging van Banken, partiaire commissie Verzekeringswezen, Horeca Nederland, BOVAG en Metalectro, worden afspraken gemaakt over continuering van bestaande opdrachten.

Sinds 29 november verkeert de stichting, die gelieerd is aan FNV en CNV, in staat van faillissement. Bij de stichting werken circa vijftig medewerkers die zich bezig houden met projecten voor instroom van moeilijk plaatsbare werkzoekenden, met name in de genoemde branches. De stichting realiseert opdrachten vanuit specifieke CAO-afspraken. Deze activiteiten sluiten aan bij de reïntegratie- en employability dienstverlening van KLIQ en Start.
De KLIQ Groep heeft het initiatief genomen tot de reddingspoging en vond hiervoor steun bij Start. FNV en CNV zijn bijzonder tevreden over het nieuwe samenwerkingsverband. Zij hebben hun steun toegezegd en zullen een kandidaat voordragen voor de Raad van Commissarissen.

FNV-bestuurder Kitty Roozemond: 'Het is goed voor de medewerkers dat ze aan het werk blijven. En het is goed voor de vakbeweging dat hun succesvolle arbeidsmarktprojecten worden voortgezet'.

CAO-coördinator Rienk van Spunder (CNV): 'Het CNV is om twee redenen verheugd. Enerzijds dat een deel van de werknemers van Brug- en Instroomprojecten hun baan behoudt, en daarnaast is het zeer positief dat de lopende projecten kunnen worden voorgezet. Dat is in het belang van de deelnemers. Bovendien geeft dit een waarborg om ook in de toekomst activiteiten op basis van CAO-afspraken te kunnen voortzetten.'

Start
Als een van de grootste arbeidsmarktintermediairs is Start actief op het terrein van uitzenden, detacheren, werving en selectie, reïntegratie, opleiden en loopbaaninterventie. Dagelijks zijn er ca. 60.000 flexkrachten via Start werkzaam. Naast de reguliere activiteiten is Start ook betrokken bij het oplossen van tal van meer complexe arbeidsmarktvraagstukken, zowel te behoeve van werkzoekenden als bedrijven/sectoren.

KLIQ Groep
De KLIQ Groep is een nieuw bedrijf met jarenlange ervaring gericht op dienstverlening voor mens & arbeid. Haar innovatieve aanpak leidt tot duurzame oplossingen. KLIQ werkt met respect voor de individuele cliënt en op een maatschappelijk verantwoorde wijze. De KLIQ Groep bestaat uit de werkmaatschappijen KLIQ Reïntegratie, KLIQ Employability en KLIQ Detachering. De medewerkers van KLIQ begeleiden jaarlijks 20.000 mensen (terug) naar werk.


---
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Yvonne Gruis
Hoofd Communicatie KLIQ Groep
Tel. 033-4609000/06-535 05 826


08 dec 01 14:00

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie